Търси в сайта...

TELUS International Europe разказва: какво прави служителите щастливи на работното място

Най-големият работодател в аутсорсинг индустрията у нас TELUS International Europe (TIE) планира да отвори още 500 работни места в България до края на годината. По-голямата част от тях ще бъдат в Пловдив, където компанията се мести в нов офис. В момента TIE разполага с 2 500 кадъра в двата си офиса в София и Пловдив, а приходите й за 2015 г. бележат ръст от 73%, достигайки 39.7 млн. евро. Следвайки амбициозните си планове за развитие, до края на 2020 г. компанията планира да разполага с 10 000 служители в Европа и приходи от 200 млн. евро".
 
"Определено бих казал, че сме толкова успешни благодарение на нашата корпоративна култура. Наричаме себе си "Компанията на щастливите хора" и вярваме в това твърдение. Имаме силно развита социална политика от над 40 допълнителни придобивки и множество възможности за кариерно развитие за служителите ни. 70% от мениджърите ни са стартирали от най-ниската агентска позиция, като в момента някои от тях управляват екипи от стотици хора. В основата на корпоративната ни култура стоят и развитието на редица CSR инициативи като "Ден на подкрепа" и "Обществен борд на TELUS", които са продължение на философията ни "Да даваме там, където живеем", разказа Филип Угринов, вицепрезидент на компанията.
 
Сред многото социални придобивки, които TELUS International Europe предлага на служителите си, са свързани със спортна и уелнес програма: фитнес, йога, масажи, корпоративен психолог. Друг плюс са възможностите за кариерно развитие - най-силната мотивация за служителите на компанията. Затова има специален изграден екип, който се грижи развитие на програма от обучения в компанията. Правят се не само продуктови обучения, но и такива, които развиват лидерски умения в служителите. 100% от работещите в TIE преминават поне две обучения на година със встъпването си в компанията. Над 60% от служителите на ниво компания са преминали поне едно обучение от незадължителен характер за 2015 г.
 
Постигнатият резултат, по отношение на ангажираност на служителите на аутсорсинг доставчика за 2015 г., е 68%, което значително надвишава средния резултат за сектора у нас, който е 51%, според годишното проучване на AON Hewitt. Освен това, TELUS International Europe отбелязва значително по-висок резултат и спрямо средното ниво на ангажираност на всички служители в България, което е 61%. 
 
Ангажираността на служителите е сред основните цели на индустрията, където броят на заетите в момента достига 39 000 души по данни на Българската аутсорсинг асоциация. Тенденцията е той да се удвои в следващите няколко години. 90% от заетите в бранша са на възраст под 35 години, което предоставя на младите хора не само възможност за работа, но и перспективи за кариерно израстване в една бързоразвиваща се индустрия. 
 
За TELUS International Europe 
TELUS International Europe е водещ многоезичен контактен център, доставчик на аутсорсинг на бизнес процеси и на техническо обслужване, който предоставя висококачествени услуги от 2004 г. насам. В компанията работят над 2, 600 служители в офиси в София, Пловдив (България), Букурещ и Крайова (Румъния) и Манчестър (Великобритания). Компанията предоставя контакт център услуги, аутсорсинг на ИТ услуги и иновативно обслужване на клиенти на повече от 35 езика.
 
TELUS International Europe е горд член на семейството на TELUS International, който е доставчик на услуги за аутсорсинг на бизнес процеси с над 20 000 служители по целия свят - включително Канада, САЩ, Европа, Латинска Америка и Филипините. С над 175 милиона връзки с клиенти, обслужвани чрез телефон, чат, e-mail и социални медии в различни индустрии като телекомуникации, високи технологии, гейминг, финанси, продажби и онлайн търговия, пътувания и логистика, здравеопазване и други. 
 
TELUS International предоставя иновативно обслужване, като поставя клиента винаги на първо място чрез силата на екипната работа, комбинативното мислене и корпоративна култура. TELUS International е глобална дъщерна компания на TELUS, водеща канадска телекомуникационна компания с  8,77 млрд. евро размер на годишните приходи и 14 млн. клиенти. За повече информация, моля посетете telusinternational-europe.com и facebook.com/TELUSbg.

Свързани новини

TELUS с широка гама бонуси

07.04.2016


flash