Над 60% от ползвателите на Фейсбук се уморяват от него

Повече от 60 процента от ползвателите на най-голямата социална мрежа в света - Фейсбук, признават, че понякога се уморяват от нея и си вземат "отпуск", като поне за няколко седмица не посещават страницата си.

Данните се съдържат в доклад, подготвен в рамките на проекта на Изследователския център Пю "Интернет и американският живот".  Основните причини, поради които американците искат да си отдъхнат от Фейсбук, са липсата на време и загубата на интерес. Някои ползватели твърдят, че са решили за известно време да не ползват социалната мрежа, осъзнавайки, че тя "не е реалният живот". 

Имало е хора, които са си взели "отпуск", осъзнавайки, че Фейсбук нарушава правото им на неприкосновен личен живот. Други са на мнение, че в социалната мрежа се разпространяват прекалено много клюки. Изследването е показало, че двете трети от възрастните ползватели на интернет редовно влизат във Фейсбук. Около 27 на сто от тях заявяват, че тази година искат да прекарат в социалната мрежа по-малко време. 
 
По данни на Фейсбук броят на активните ползватели на мрежата надхвърля 1 милиард души. Около 82 процента от тях живеят отвъд  пределите на САЩ и Канада.

Свързани новини

Threads - ново приложение от Meta

04.07.2023

Meta Verified ще се заплаща

20.02.2023

Социалната мрежа не казва нищо за бъга

24.08.2022

Зукърбърг забогатя на гърба на Tik Tok

07.08.2020

Facebook vs. Цигарите

05.01.2017


flash