Новият iPhone ще е с по-голям, 4.6 инчов дисплей

 

Следващият модел от серията смартфони iPhone на Apple ще има по-голям, "ретина" дисплей, съобщава "Ройтерс", позовавайки се на южнокорейски вестник. Екранът ще е с диагонал от 4.6 инча (11.6 см), като този на предишния модел, iPhone 4S е с големина от 3.5 инча, предаде dnevnik.bg
 
По данни на анонимни източници на вестник Maeil Business Newspaper Apple вече е подала заявка за екрани към производителите, а новият модел ще се появи по някое време през втората четвърт на годината. Първият iPhone се появи през 2007 г. и в момента съставлява над половината от всички продажби на Apple.
 
Дисплеите за всички мобилни устройства на корпорацията от Купертино се произвеждат основно от южнокорейски компании като Samsung и LG Electronics. Двете компании не са коментирали слуховете относно следващия iPhone.
 
Освен основен доставчик на компоненти Samsung е и основният конкурент на Apple в областта на мобилните комуникации. Компанията също използва 4.6-инчов екран в един от вариантите на своя флагмански модел смартфон Galaxy S II Skyrocket, който се продава в САЩ.
 
Според хората от сайта MacRumors обаче този слух не е особено правдоподобен. По техни данни следващият iPhone действително ще е с по-голям екран, но той ще е около 4 инча, а не 4.6.
 
Дисплеите с висока резолюция, които от Apple наричат "ретина", се използват в най-новия модел на таблета iPad, който беше пуснат в продажба миналата седмица. Последният модел iPhone 4S се появи на пазара през октомври миналата година.

Свързани новини

Apple представи новите iPhone 5S и 5C

11.09.2013

Рекордни продажби на Apple

24.01.2013

Топ 10 на безплатните приложения

14.12.2012

Филмът за Джобс ще бъде в три сцени

16.11.2012

Apple представи новия iPad mini

24.10.2012


flash