Какъв тип потребител на Facebook сте?

800 милиона човека от цял свят имат профил във Facebook. Няма да бъде пресилено ако кажем, че това е един от най-влиятелните социални феномени в историята на човечеството. Ние до такава степен сме свикнали със социалната мрежа, че я приемаме като неизменна част от живота си.

Както в реалния живот, така и във Facebook има различни типажи хора. Според сайта ….. има поне 31 различни типа потребители на социалната мрежа, които  се държат по подобен начин в повечето ситуации. Към кои спадате вие? Проверете по-долу.
 
1. Човекът-енциклопедия
От него можете и да не научите нищо интересно, но пък той ще ви информира за абсолютно всичко дори за банални неща като това да си пиеш кафето рано сутрин вкъщи.
 
2. Шегаджията
Тези хора обичат да публикуват така наречените „вътрешни шеги“ на стените на приятелите си. Те обичат да оставят останалите непросветени хора в недоумение.
 
3. Нарцисистът
Тук влизат всички хора, които не само публикуват неща, но и отговарят на хората, които отговарят на техните публикации. Повечето от нас със сигурност влизат в тази категория.
 
4. Майстор-готвачът
Той обича да готви и държи в течение всичките си приятели с последните си гозби. Има поне два-три албума само със снимки на манджи.
 
5. Геймърът
На стената на този потребител няма да намерите клипчета от YouTube, но пък ще се насладите на информация за виртуалните герои, с които играе в десетките си любими игри.
 
6. Човекът-архив
Този тип потребители знаят заглавието на всеки филм от 60-те години и често напомнят и на останалите за съществуването му, главно чрез клипчета от YouTube.
 
7. Идеалистът
Тези хора използват Facebook, за да споделят послания за световен мир и любов с останалите потребители. Можете да черпите вдъхновение за живот от публикациите на стената му.
 
8. Човекът-библия
Той е почти същият като Идеалистът, но използва приложението на Библията на своя смартфон.
 
9. Срамежливият
Той почти не влиза във Facebook. Обикновено единственото нещо, което виждаме на стената му, са съобщения за ново приятелство. И те също не са много.
 
10. Протестиращият
Този човек всекидневно приканя приятелите си да подписват петиции по всякакви каузи – за спирането на незаконния риболов в Япония или за шистовия газ – няма особено значение.
 
11. Музикантът
Той се занимава с музика и използва Facebook главно, за да промотира парчетата си. Доста често не се интересува дали изобщо потребителите са заинтересовани.
 
12. Разговорливият
Тези потребители не правят разлика между съобщение в статус и съобщение в чат. Те обичат да превръщат стената си в чат стая.
 
13. Честитящият
Този човек честити рождения ден на всички свои приятели всяка година, дори на приятелите, с които се е сприятелил по погрешка.
 
14. Фантомът
Единственото нещо, което този човек е направил във Facebook е профила си.
 
15. Фантомът с приятели
Разликата между него и „обикновения Фантом“ е, че този тук има приятели, които продължават да публикуват неща на стената му, на които той никога не отговаря.
 
16. Приятелят
Този потребител е олицетворение на желанието за сприятеляване. Той има толкова много приятели, че е физически невъзможно да ги познава.
 
17. Призракът
Той е още по-зле дори от Фантома. Той даже не може да се спомни, че си е правил профил във Facebook и може да ви попита „Какво е това?“ ако го попитате за него.
 
18. Чужденецът
Този потребител пише неща, които абсолютно никой не разбира. Повечето считат, че е чужденец и говори на някой рядък език, който почти никой не знае.
 
19. Грубиянът
Всички негови публикации съдържат груби послания отправени към конкретна социална група, била то жените, хомосексуалните или хора с друго вероизповедание. Искрено се надяваме да не сте такъв потребител.
 
20. Политикът
Той използва Facebook, за да споделя (или натрапва) политическите си убеждения. Бъдете сигурни, че ако публикувате нещо, което по някакъв начин е в разрез с тези убеждения, те ще запълнят редове и редове с коментари, в които ще се опитат да ви убедят в обратното.
 
21. Човекът, който знае всичко
Търсите някой човек с автомобил, трябват ви пари назаем – обърнете се към този човек. Той има огромен кръг от Facebook приятели и ще ви насочи към правилния човек.
 
22. Даващият
Този човек често използва социалната мрежа, за да предлага на приятелите си безплатни неща, било то котенца или билети за концерт, на който няма да може да отиде.
 
23. Неграмотният
Така биха го нарекли останалите. Той самият, обаче, смята, че не граматиката, а съдържанието е важно.
 
24. Кореспондентът
Той държи всичките му приятели да знаят къде е във всеки един момент. Той ще сподели къде обядва, къде и с кого пие бира и така нататък.
 
25. Блогърът
Той използва Facebook, за да промотира блога си. Всяка негова публикация в блога автоматично се публикува и на стената му в социалната мрежа.
 
26. Журналистът
Той се занимава с писане на статии и интервюиране на известни личности и влиза във Facebook само за да уведоми приятелите си, че прави именно това.
 
27. Кураторът
Той е човек на изкуството и държи всички свои приятели в течение с всички нови изложби, с всяка нова творба на всеки, дори най-неизвестния художник.
 
28. Дребният бизнесмен
Той има малък бизнес и използва Facebook (може би прекалено), за да го рекламира постоянно.
 
29. Мистериозният
Той публикува всяко клипче от YouTube с посвещението „За едно момиче“, без никога да каже за кое точно момиче става въпрос.
 
30. Провокаторът
Той пише кратки неща, които на пръв поглед никой не разбира, и които целят да провокират останалите му приятели.
 
31. Харесващият
Едва ли има нужда от обяснение, но все пак… това е човекът, който харесва абсолютно всичко.
 
digital.bg

Свързани новини

Threads - ново приложение от Meta

04.07.2023

Meta Verified ще се заплаща

20.02.2023

Социалната мрежа не казва нищо за бъга

24.08.2022

Зукърбърг забогатя на гърба на Tik Tok

07.08.2020

Facebook vs. Цигарите

05.01.2017


flash