Египет и Чарли Шийн сред най-обсъжданите в Twitter за 2011 г.

Twitter оповести десетте най-популярни теми за 2011 г., съобщи Би Би Си. Разнообразието от теми илюстрира как потребителите на микроблогинг платформата се вълнуват от най-различни теми от политика до клюки за знаменитости.

Най-популярен хаштаг за 2011 г. е #egypt, а второ място заема популяризираният от Чарли Шийн израз #tigerblood, направен, след като той е уволнен от популярния сериал "Двама мъже и половина".
 
Социалната мрежа също така публикува информация за най-горещите теми дискутирани в сайта през отиващата си година.
 
Оставката на египетския президент Хосни Мубарак, дала най-голям тласък на Арабската пролет, е най-дискутираната новина, а убийството на Осама бин Ладен от страна на американските спецчасти заема второ място. След това най-обсъжданото събитие е японското земетресение и последвалото го цунами от март.
 
В категорията на храните най-обсъжданата тема е сандвичът McLobster. Продуктът на McDonalds, който е сандвич с омар, е продаван само в Канада, но става популярна тема за разговор, след като се появяват слухове, че ще бъде предлаган и в САЩ.
 
Най-обсъжданият музикален изпълнител е тинейджърката Ребека Блек, която в началото на 2011 г. е напълно неизвестна. Видеото в YouTube за песента и Friday става толкова популярно, че през март дори задминава обсъжданията за цунамито в Япония.
 
"Освен всичко друго ние наблюдавахме историческите събития в Близкия изток, оплаквахме кончината на Елизабет Тейлър и се радвахме за Уейн Руни, пише Twitter в официалния си блог. Повече от всичко друго тези тенденции демонстрират как сайтът ни свързва хора с общи интереси."
 
Най-дискутирани теми в Twitter за 2011 г.:
 
#egypt
 
#tigerblood
 
#threewordstoliveby
 
#idontunderstandwhy
 
#japan
 
#improudtosay
 
#superbowl
 
#jan25
 
dnevnik.bg

Свързани новини

Threads - ново приложение от Meta

04.07.2023

Eлтън Джон също напусна Twitter

12.12.2022

Йе прекали съвсем

02.12.2022

Гага искала Чарли Шийн във видеоклип

18.01.2013

Топ 10 на безплатните приложения

14.12.2012


flash