И Eлтън Джон си тръгва от Twitter, кори растящата дезинформация

Елтън Джон стана поредната личност от света на шоубизнеса, която е вън от Twitter.
 
Британската суперзвезда обяви, че напуска платформата по свое желание, защото според него промяната в политиката ще позволи на дезинформацията да процъфтява. От няколко месеца социалната мрежа е собственост на милиардера Илон Мъск и противоречивите му действия относно свободата на словото вътре, не се харесват на знаменитостите. 
 
Илон Мъск изгони Кание Уест от Twitter
 
"През целия си живот съм се опитвал да използвам музиката, за да обединявам хората", написа Елтън Джон в изявление в социалната медиа. "И ме натъжава да видя как дезинформацията сега се използва за разделяне на нашия свят. Реших повече да не използвам Twitter, предвид неотдавнашната им промяна в политиката, която ще позволи на дезинформацията да процъфтява безконтролно.", пише Rocket Man. 
Вижда се и отговорът на Илон Мъск, в който той изразява съжалението си от решението на Елтън Джон да напусне мрежата и се интересува от конкретни примери на дезинформация, на които той е станал свидетел. 
След като придоби платформата Мъск активира обратно акаунта на екс президента Доналд Тръмп, с което вбеси доста хора. Именно това накара рок музикантите Трент Резнър и Джак Уайт да деактивират профилите си. Резнър смята, че средата в социалната мрежа вече е  токсична, а Мъск е "арогантен милиардер, който смята, че може да реши всички проблеми". Преди дни рапърът Кание Уест също остана без акаунт, след като сподели свастики и антисемитски изявления, с които надхвърли допустимите граници за свобода на словото на милиардера. 
 
Актьорите Джим Кери и Упи Голдбърг също напуснаха Twitter. Актрисата смята, че Мъск създава "бъркотия" в мрежата, а комикът и актьор се сбогува с 19-те си милиона последователи с анимирана видео версия на неговата картина "луд стар пазач на фар". "Напускам Twitter, но първо ето една карикатура, която направих с моя приятел Джими Хейуърд. Базирана е на моята картина на луд стар пазач на фара, стоящ гол в бурята, призоваващ ангелите и светещ с лампата си, за да ни преведе през коварната нощ. Обичам ви всички толкова много!", написа Кери. 
Продуцентката и сценаристка Шонда Раймс, актрисата Теа Леони и супермоделът Джиджи Хадид също са част от растящия списък на звезди, които замразиха акаунтите си, след като Илон Мъск придоби платформата. 
 
Междувременно предприемачът обяви, че предприема сериозна чистка на фалшиви акаунти. Отскоро стартира нова функция за проверка на абонамента. Повторното активиране на акаунтите, което се очаква да тръгне скоро, може да включва до три различни цвята отметки: синьо за абонати, сиво за държавни служители и златисто за рекламодатели. Очаква се заради отметките, много медии и журналисти например да останат без абонаменти. Първоначалният абонаментен план отблъсква и много  рекламодатели, но според Мъск някои големи купувачи са започнали да възобновяват разходите си. 

Свързани новини

Здравни проблеми с Елтън Джон

29.08.2023

Елтън Джон в защита на Кевин Спейси

17.07.2023

Threads - ново приложение от Meta

04.07.2023

Eлтън Джон каза сбогом на "Гластънбъри"

26.06.2023

На върха на вълната до последно

31.01.2023


flash