Търси в сайта...

"Епъл" разработва два пъти по-евтин iPhone

Apple Inc. разработва нова серия от популярния си смартфон iPhone и различна версия на софтуера за тези устройства, които обаче ще са два пъти по-евтини от сегашните или напълно безплатни.

Това твърди в."Уолстрийт джърнъл" и допълва, че по този начин компанията на Стив Джобс се подготвя да ускори продажбите на своите смартфони сред растяща конкуренция.

Очевидци казват за изданието, че новото устройство ще е с размери приблизително два пъти по-малки от тези на  iPhone 4. Засега прототипът има кодово наименование N97.

Идеята е да се позволи на операторите да субсидират до 100% от цената, което ще постави бъдещия "евтин iPhone" на масовия пазар. В момента този смартфон се продава средно за 625 долара в САЩ, но при двугодишен абонаментен договор и субсидирана цена, може да се купи и за 199 долара.

Другата голяма промяна засяга услугата за онлайн архив MobileMe. В момента поддържането й струва 99 долара годишно, но от "Епъл" се готвели да я направят безплатна, допълва "Уолстрийт джърнъл". Така няма да се налага смартфоните да бъдат оборудване с много памет и всичко, от което собственикът им се нуждае - снимки, музика, видео - ще бъде в интернет.

Дневник.бг



flash