Търси в сайта...

Жените откликват повече на романтични жестове през лятото

Жените откликват повече на романтичните жестове на мъжете в слънчеви дни, установи френско изследване, цитирано от бгнес.
 
То показва, че мъжете, които опитват да се сдобият с номера на телефона на обекта на желанието им, имат много по-голям успех в хубаво време. Яркото слънце увеличава нивата на серотонин в мозъка, като подобрява настроението и намалява нивата на хормона на съня мелатонин.
 
Това прави както мъжете, така и жените по-жизнерадостни и готови да се възползват от откриващия им се шанс. "Младите жени е по-вероятно да дават номера на телефона си на млад мъж, който им го е поискал в слънчеви дни. Резултатите от изследването подкрепят предишни проучвания, според които слънцето стимулира положителни социални връзки", казва ръководителят му Никола Геген от университета в Южен Бретан.
 
Петима мъже, които били оценени като физически привлекателни от жури от 31 жени, били избрани да участват в изследването. Те завързали контакти с жени на възраст между 18 и 25 години, докато се разхождали сами на улицата и ги помолили да им дадат номера на телефона си.
 
Мъжете винаги използвали едни и същи думи, като казвали на дамите, че ги намират красиви и че трябвало да ходят на работа, но искат да им се обадят по-късно, за да си уговорят среща. Когато представителите на силния пол заговаряли жена в слънчеви дни, те им давали номера си в 22,4% от случаите, но в облачни дни с успех се увенчавали само 13,9% от случаите. Температурата във всички дни била приблизително една и съща.
 
Предишни изследвания установиха, че слънчевата светлина прави хората по-склонни да помагат на непознат и да оставят по-големи бакшиши в ресторанти. Но френското изследване, публикувано в списание Social Influence, е първото, което анализира как времето се отразява на желанието за любовни срещи.
 
Професор Геген казва, че макар слънцето да влияе на жените, то вероятно подобрява и уменията за флирт на мъжете. Предишни изследвания установиха, че приятните миризми, романтичната музика, някои цветове и носенето на китара увеличават желанието на хората за флирт или за размяна на телефонните номера.
 
Френските учени планират да осъществят още едно изследване, за да установят дали мъжете по природа са по-склонни да гледат или да заговарят жени в слънчеви, отколкото в облачни дни. 

Свързани новини

Слушаме музика с цяло тяло

08.04.2024

Дървената отломка пак разбуни духовете

05.04.2024

"Trace Talent" идва и у нас

13.03.2024

По случай Деня на жената

07.03.2024

САЩ изпрати артефакти на Луната

29.02.2024


flash