5 типа приятели, които да запазите в живота си

Когато бяхте деца, родителите ви често ви окуражаваха да създавате приятелства. С годините много от тези приятелски отношения са се разпаднали, но някои са устояли на времето. Понякога чувствате тези хора не само като приятели, а като семейство. Те са неизменна част от живота ви, можете да им се обадите по всяко време, винаги да разчитате на тях, пише obekti.bg. Когато пораснете, осъзнавате, че думата "приятел“ често се ползва лекомислено. Не е важно колко приятели имате, а дали си струват. Ето 5 типа приятели, които определено трябва да имате в живота си:
 
1. Забавният
Това е онзи приятел, който наричаме "душа на компанията“. Това не означава, че постоянно е в нощните клубове, но че винаги ще опита да подобри настроението ви и да се увери, че се наслаждавате на живота. Такива хора гледат позитивно и ще ви накарат да се усмихнете, когато преживявате труден период.
 
2. Мъдрият
Този тип приятел е пазител на всичките ви тайни, проблеми, притеснения и грешки. Той не ви съди, може да ви даде добър съвет и да ви вдъхне увереност, когато сте несигурни и трябва да вземете трудно решение.
 
3. Приятелят, който ви окуражава
Той ви кара да мечтаете без значение какви са целите в живота ви! Учите за изпити? Той ще се отбие, докато четете в библиотеката или ще ви донесе топъл обяд вкъщи. Ако пък мечтаете да пробиете в професионалния спорт, той ще прекара безброй часове с вас в залата или на корта, за да ви помогне да подобрите уменията си и ще ви окуражава най-много от всички в добро и лошо.
 
4. Упоритият
Въпреки че хората виждат този тип приятел като заплаха, за вас той е като спасителен пояс в много ситуации! Той ще ви помогне да си вземете изпита, учейки заедно с вас в библиотеката. Ще продължава да ви подтиква винаги да бъдете по-добри. Ще използва интелекта си, не за да ви омаловажи, а да ви помогне. Винаги ще ви подаде ръка и ще ви издърпа, за да вървите редом до него.
 
5. Надеждният
Този приятел е винаги с вас в добро и зло. Независимо дали не сте се чували от няколко дни или от месеци, той ще зареже всичко, за да е до вас, щом имате нужда. При спешен случай, винаги се обаждате първо на него. Ще направи и невъзможното за вас, а ако не може, ще намери някой, който да ви помогне.
 
Понякога късметът може да ви се усмихне и да намерите приятел, който притежава всички тези качества. Дори и да имате само един от тези типове приятели, дръжте го до себе си и бъдете от своя страна също толкова добър другар. Приятелствата идват и си отиват, но когато откриете правилните, животът е много по-поносим.

Свързани новини

Слушаме музика с цяло тяло

08.04.2024

Дървената отломка пак разбуни духовете

05.04.2024

"Trace Talent" идва и у нас

13.03.2024

По случай Деня на жената

07.03.2024

САЩ изпрати артефакти на Луната

29.02.2024


flash