10 истини за живота, които хората предпочитат да пренебрегват

Тези 10 неща са очевидни, но хората масово ги игнорират и обичат да "забравят“, пише profit.bg. Истината обаче не спира да бъде валидна, ако я игнорирате. Приемете веднъж завинаги тези 10 болезнено очевидни истини: 
 
1. Човешкият живот е сравнително кратък 
Дълбоко в себе си знаем, че всичко ще има край, но живеем сякаш това не се отнася за нас. Когато загубим близък, сме шокирани от това напомняне. Това е като да се изкачваш по стълби разсеяно и когато стигнеш до края, да очакваш още едно стъпало, но там няма нищо и ти губиш баланс. Живей живота си, сякаш всеки ден е безценен, защото той Е. Не се страхувай от смъртта. Страхувай се да не би да пропилееш времето, което имаш, заради това, че си се страхувал. 
 
2. Ще живееш такъв живот, какъвто сам създадеш за себе си 
Твоят живот е само твой. Другите могат да те убеждават, но не могат да вземат решения вместо теб, могат да вървят с теб, но не могат да вървят вместо теб. Постарай се тези решения да бъдат вследствие на твоята интуиция. Постарай се да вървиш в твоя път, а не в нечий друг. Помни, че е много по-добре да бъдеш на най-долното стъпало на стълбата, която искаш да изкачиш, вместо на по-горно стъпало на чужда, която не те интересува. Търпението е добродетел, но не е синоним на чакане. Търпението е възможността да останеш силен по дух, докато работиш здраво за това, което искаш да постигнеш. Твоят живот е предопределен от твоите действия. И нека действията ти говорят по-силно от думите ти. 
 
3. Да си зает и да си продуктивен не е едно и също
Да си зает не е нито добродетел, нито нещо, което трябва да се уважава задължително. Всички имаме забързани графици, но не всички имаме реална причина за тях. Много хора просто не знаят как да си поставят приоритети. Днес е пълно със заети хора, които вечно нямат време. Те пращат по 100 имейла на ден и телефонът им непрекъснато звъни, но това е илюзия, която ги кара да се чувстват "важни“ и те я харесват. 
 
4. Провалът е неизбежен 
Всеки се е провалял в нещо. Провалът не е причина да се обезкуражавате. Лошото е, ако не можете да си изведете поука и да продължите напред. Ако се страхувате от провал, вие най-вероятно нямате да направите това, което се изисква, за да постигнете успех. Просто няма да имате куража. Зад всяка красива картина на художник... има много неуспешни опити, но ние не знаем за тях, не защото не съществуват, а просто защото никой не ни ги е показал, никой не си е направил труда да ги запази и те са забравени. 
 
5. Да мислиш да направиш нещо и да го направиш са две различни неща 
Успехът не те търси, докато ти седиш и си мислиш за него. Знанието е почти безполезно, без действия.
 
6. Не е нужно да ти се извинят, за да простиш 
Животът е по-лесен, ако приемеш извиненията, които... не са ти дадени. Бъди благодарен за всяко преживяване и опит – и за позитивните, и за негативните. Това е като да отстъпиш с една крачка от лошия човек и да кажеш: "Благодаря за урока. Всичко добро и довиждане.“ Злобата по нещо отминало е само прахосване на днешната енергия. 
 
7. Някои хора просто не са за теб 
Ще бъдете толкова добър, колкото са хората около вас. Ще бъдете толкова смел, колкото са хората около вас. Не дръжте връзки с хора, които ви дърпат надолу. Ако някой ваш "приятел“ ви кара да се чувствате некомфортно и несигурно (по какъвто и да е повод) всеки път, когато сте заедно, това не е подходящ приятел за вас. 
 
8. Другите не са задължени да ви обичат
Това е ваше задължение. Бъдете добри с хората около вас, но най-вече – бъдете добри към себе си. Трябва да обичате себе си, за да можете да се справите със задачите си в този живот. Не се гледайте през очите на тези, които не ви ценят. Знайте си цената! 
 
9. Нещата, които притежавате, не са важни 
В днешното консуматорско общество е нужно да си напомняте, че материалните неща не са важни. Не гледайте много телевизия, не четете твърде много модни списания, пълнете живота си с преживявания, а не с вещи. Не позволявайте на големите компании да ви внушат, че за да сте щастливи трябва да имате определен тип кола или да изглеждате по определен начин. Това е маркетингов трик, с който крадат живота ви. Ние първо искаме да вземем диплома, после искаме да си намерим добра професия, после искаме да имаме къща, после кола и така нататък. Ние все "бачкаме“ за да си вземем нещо и все още искаме още. 
 
10. Всичко се променя, във всяка една секунда 
Не се страхувайте от промените. Животът не чака никого. Колкото и добре (или зле) да сте в момента – това състояние няма да е вечно.

Свързани новини

"Trace Talent" идва и у нас

13.03.2024

По случай Деня на жената

07.03.2024

САЩ изпрати артефакти на Луната

29.02.2024

Христо Стоичков с ново поприще

08.02.2024

Кога да очакваме затопляне на времето

07.02.2024


flash