Синоптици: Идва много сняг, не пътувайте в Североизточна България!

Три пъти повече сняг ще падне до петък в сравнение с количеството, което наваля преди Нова година, прогнозира климатологът доц. Георги Рачев. Снежната покривка на повечето места ще е 20 до 40 см, пише manager.bg. Снеговалежът ще започне днес по обед и ще продължи и в петък. 
 
Синоптиците предупреждават вече няколко дни, че температурите ще паднат в края на седмицата до минус 22 градуса по високите части и в котловините, а в останалата част на страната ще са около минус 10 – минус 17. Максималните температури през тези дни също ще останат отрицателни - минус 7 до минус 5 градуса и ще попречат на топенето на снега.
 
Да не се предприемат пътувания в Североизточна България - такъв е основният призив от страна на институциите, огласен след заседание на кризисния щаб, свикан заради очакваните от утре лоши атмосферни условия в страната. Прогнозите са за интензивни снегонавявания, в Северна България снегът може да достигне и метър. В тези случаи и при видимост под 10 метра ще бъдат затваряни пътища по преценка на властите.
 
Екипи на Автомобилната администрация, заедно с тези на МВР, ще контролират трафика на камиони, като призивът от четвъртък до неделя това да става само по неотложност и при много добра подготовка. Максимално много полицаи ще бъдат ангажирани, за да бъде спирано движението в най-критичните участъци. Препоръката на властите да пътуванията да се избягват освен в случай на крайна необходимост поне до отминаване на критичното време.
 
Мобилните оператори са взели всички възможни мерки да няма проблеми с комуникациите. Ще бъдат удвоени екипите, които работят при аварийни ситуации.

Свързани новини

10 правила за евтини самолетни билети

27.06.2017

Нередовният сън води до липса на щастие

26.06.2017

Международен ден на скейтбординга

21.06.2017

10 вида плодове за красива кожа

19.06.2017

10 знака за емоционална манипулативност

16.06.2017

Коментари


flash