Синоптици: Идва много сняг, не пътувайте в Североизточна България!

Три пъти повече сняг ще падне до петък в сравнение с количеството, което наваля преди Нова година, прогнозира климатологът доц. Георги Рачев. Снежната покривка на повечето места ще е 20 до 40 см, пише manager.bg. Снеговалежът ще започне днес по обед и ще продължи и в петък. 
 
Синоптиците предупреждават вече няколко дни, че температурите ще паднат в края на седмицата до минус 22 градуса по високите части и в котловините, а в останалата част на страната ще са около минус 10 – минус 17. Максималните температури през тези дни също ще останат отрицателни - минус 7 до минус 5 градуса и ще попречат на топенето на снега.
 
Да не се предприемат пътувания в Североизточна България - такъв е основният призив от страна на институциите, огласен след заседание на кризисния щаб, свикан заради очакваните от утре лоши атмосферни условия в страната. Прогнозите са за интензивни снегонавявания, в Северна България снегът може да достигне и метър. В тези случаи и при видимост под 10 метра ще бъдат затваряни пътища по преценка на властите.
 
Екипи на Автомобилната администрация, заедно с тези на МВР, ще контролират трафика на камиони, като призивът от четвъртък до неделя това да става само по неотложност и при много добра подготовка. Максимално много полицаи ще бъдат ангажирани, за да бъде спирано движението в най-критичните участъци. Препоръката на властите да пътуванията да се избягват освен в случай на крайна необходимост поне до отминаване на критичното време.
 
Мобилните оператори са взели всички възможни мерки да няма проблеми с комуникациите. Ще бъдат удвоени екипите, които работят при аварийни ситуации.

Свързани новини

6 причини да научите испански

22.06.2018

Международен ден на скейтбординга

21.06.2018

9 доказани начина да се отпуснем

20.06.2018

7 малки жеста на истинска любов

19.06.2018

Правилото за 20-те минути на ден

18.06.2018

Коментари


flash