Безплатно изложение на висше европейско образование този уикенд

На изложението "Европейско образование 2105“ ще има представители на над 55 водещи университета от Великобритания, Германия, Дания, Холандия, Франция, Италия и Швейцария и България, които предлагат повече от 5000 бакалавърски и магистърски програми в широк спектър от специалности.
 
В сравнение с миналата година, е нараснало присъствието от страна на немските престижни университети. За първи път в България идват представители на един от най-големите университети в Европа - Universitat zu Koln, сред чиито възпитаници са трима нобелови лауреати и двама президенти на Федералната република, както и гръцкият президент Каролос Папуляс.
 
Посетителите на изложението "Европейско образование 2015“ ще имат възможност и за лична среща с представители на топ университети във Великобритания. Сред тях e University of Reading, чийто бизнес факултет, Henley Business School, неизменно заема челно място в световните класации. Британците ще разкрият възможности за развитие и пред артистичните млади българи, които се интересуват от изобразително изкуство, мода, театър, хореография и дизайн (Falmouth University, Nottingham Trent University и University for the Creative Arts). 
 
Холандия пък ще се разпише със своята най-силна страна – университети от областта на науката и хотелиерството, както и университети по приложни науки, чиито възпитаници намират реализация в световноизвестни фирми като Porsche, KPMG, BMW  и др. От Италия идват представители на IED - Istituto Europeo di Design – световноизвестно училище за мода и дизайн, с филиали в Милано, Барселона и Торино, което всяка година отпуска за български студенти стипендии в размер до 50 % от таксата за обучение.
 
Освен традиционните специалности, като медицина, архитектура, туризъм, маркетинг, на изложението "Европейско образование 2015“ ще се наблегне на нестандартни специалности, за които няма много информация у нас, но определено се радват на все по-голямо търсене в цял свят: Биомедицинско инженерство, Кибернетика, Компютърна анимация, Метеорология, Авиационен мениджмънт, Нанотехнологии, Инженерна математика, Добив на нефт и др.
 
Изложението е на 26 и 27 септември в х-л "Маринела" (Кемпински) – София; на 29 септември в х-л "Новотел“, Пловдив и на 30 септември - в х-л "България“, Бургас. 

Свързани новини

Радио Fresh! празнува рожден ден

06.05.2024

Слушаме музика с цяло тяло

08.04.2024

Дървената отломка пак разбуни духовете

05.04.2024

"Trace Talent" идва и у нас

13.03.2024

По случай Деня на жената

07.03.2024


flash