8 неща, които ви правят нещастни, но не искате да го признаете

Всеки има лоши моменти. Но за някои хора нещастието е избор, който сами са направили, макар и без да го осъзнават, пише profit.bg. Марк Черноф е автор, който дава съвети за живота. Професия, популярна като "лайф коуч“. В своята дългогодишна практика той е помогнал на много хора и обобщава няколко неща, характерни за хронично нещастните хора, които те не искат да признаят пред себе си: 
 
Те имат ниско самочувствие 
Бъдете своя най-добър приятел и престанете да молите другите за уважение, обич, внимание. Приемете веднъж за винаги своите слаби страни, защото всеки има такива и оценявайте добрите си страни. Не разчитайте за щастието си на никой друг, дори на своя собствен партньор. 
 
Те постоянно се тревожат за това какво другите мислят за тях 
В момента, в който престанете да мислите за мнението на останалите и правите това, което ви е на сърцето, без да се притеснявате от другите, ще разберете какво е свобода. 
 
Те са злопаметни 
Животът е прекалено кратък, за да таите злоба и да помните обиди. 
 
Следват предварително установен ред и това ги ограничава 
Помнете, че начинът, по който винаги сте правили нещо, не е единственият начин то да стане. Когато остареят, хората най-много съжаляват за пропуснати възможности. А често ги пропускат, защото се страхуват от промяна. 
 
Има много неща, които не можем да контролираме 
Но те се опитват. И не искат да признаят, че някои неща просто не зависят от нас и няма смисъл да се тормозим. 
 
Оставят страховете им да ги контролират 
Много от хубавите неща в живота в началото носят известен риск и ни плашат – нова връзка, нова работа. Но ако не поемем рисковете, нищо интересно никога няма да ни се случи. Щастливите хора имат кураж и са оптимисти. Нещастните оставят страховете си да диктуват ситуацията. 
 
Те избягват да са честни със себе си 
Да живееш в собствената си кожа е трудно за някои хора. Затова те се стараят да "притъпят“ нещо, което не им харесва, с алкохол, пазаруване, телевизия, авантюри. Само и само да се отвлекат от сегашния момент. 
 
Тревата не е по-зелена у съседа 
За хронично нещастните хора тревата у съседа винаги е по-зелена, както се казва в една английска поговорка. Животът на другите е по-лесен, все те имат късмет. Това не е вярно, но трябва да си смел, за да го признаеш.

Свързани новини

"Trace Talent" идва и у нас

13.03.2024

По случай Деня на жената

07.03.2024

САЩ изпрати артефакти на Луната

29.02.2024

Христо Стоичков с ново поприще

08.02.2024

Кога да очакваме затопляне на времето

07.02.2024


flash