Определиха най-безопасния град в света

Японската столица Токио е най-сигурният град в света, показва индекса за сигурност на The Economist Intelligence Unit, пише бгнес. Индексът за сигурност не е измерител само на престъпленията в дадено населено място, а взима предвид няколко фактора.
 
Цифрова сигурност – измерва нивото на сигурност в мрежата, случаите на кражби на самоличност и други фактори, пише Business Insider.
Здравната сигурност – измерва средната продължителност на живота на гражданите, както и броя на болничните легла спрямо размера на населението.
Инфраструктура – оценява качеството на пътищата и броя на хората, които умират в резултат на пътни катастрофи.
Лична сигурност – тази категория включва традиционни мерки за сигурност, степен на полицейска подготовка и случаи на насилие.
 
Въз основа на тези критерии Токио е обявен за най-безопасния град. На второ място е Сингапур – той води по критерия за лична сигурност. Лидери в сектора цифрова сигурност са Ню Йорк и Лос Анджелис. Цюрих пък е без конкуренция, когато става дума за здравната сигурност и инфраструктура, докато Торонто е най-добрият град за живот, когато говорим за общата сигурност, работната среда, демокрацията и разходи за живот. 

Свързани новини

"Trace Talent" идва и у нас

13.03.2024

По случай Деня на жената

07.03.2024

САЩ изпрати артефакти на Луната

29.02.2024

Христо Стоичков с ново поприще

08.02.2024

Кога да очакваме затопляне на времето

07.02.2024


flash