Вдишването на етерични масла намалява апетита

Ключът към свалянето на излишни килограми може да е точно под носа ви.
 
Според ароматерапевти вдишването на етерични масла може да потисне апетита и да ускори свалянето на излишните килограми, пише бгнес. Етеричните масла имат огромно влияние във всекидневието ви. Те могат да подобрят настроението ви, да ви помогнат да се отпуснете или точно обратното – да обострят концентрацията ви. Според последните проучвания ароматерапията може да е от помощ и при отслабването.
 
Разбира се здравословното хранене и физическите упражнения са от решаващо значение за всяка програма за загуба на тегло, но според специалисти терапията с аромати може да бъде помощно средство в борбата с килограмите.
 
Това не е първото изследване, според което ароматите вталяват. През 2013 беше открито, че ароматът на зехтин води до отслабване. Изследванията са направени от учени от университетите в Мюнхен и Виена, според които хората консумират по-малко калории, след като усетят определени миризми.
 
Обратното също е валидно. Отдавна е установено, че миризмите могат да засилят апетита към храната. Европейските учени ще продължат изследванията в областта, за да открият специфичната връзка между уханията и нивата на ситост.

Свързани новини

"Trace Talent" идва и у нас

13.03.2024

По случай Деня на жената

07.03.2024

САЩ изпрати артефакти на Луната

29.02.2024

Христо Стоичков с ново поприще

08.02.2024

Кога да очакваме затопляне на времето

07.02.2024


flash