Как да забравиш бившия си?

В дигиталната ера да забравиш бившата си изгора или просто гадже се оказа много по-сложно в сравнение с отпреди кибер епохата. Просто в социалните мрежи постоянно се търси нещо за "бившия".
 
"Сто процента от младите жени, които идват при мен за консултации след края на връзката им, продължават да следят в социалните мрежи какво прави бившия им любим, казва семейната консултантка и психоложка Сюзи Каган. Някоя ще преглежда снимките му с надеждата да види по лицето му тъга и да се убеди, че от раздялата страда не само тя. Друга следи страницата му всеки понеделник, защото ако се е появила друга, той веднага ще качи снимките й през почивните дни. Примери колкото щеш", споделя специалистката.
 
Доктор Каган без заобиколки казва, че нанасяме вреда на самите себе си, като продължаваме да търсим информация за бившия, пише бгнес. Как обаче да освободиш живота си от прякото и косвеното му присъствие? Има два начина – да режеш от раз или постепенно, казва Каган. Кой от начините обаче да избереш? Според специалистката струва си да анализираш предишните си раздели, т.е. как си реагирал и на двата начина. И да приложиш онзи, който е бил по-сполучливият.

Свързани новини

Радио Fresh! празнува рожден ден

06.05.2024

Слушаме музика с цяло тяло

08.04.2024

Дървената отломка пак разбуни духовете

05.04.2024

"Trace Talent" идва и у нас

13.03.2024

По случай Деня на жената

07.03.2024


flash