В Айова отглеждат прасета с вкус на... уиски

В американския щат Айова създадоха прасета, чието месо има вкус на уиски, пише бгнес.
 
Идеята е на ръководството на местна фабрика за ръжено уиски. Проектът стартира с 25 прасета, родени през януари т.г. В храната им се добавят ферментирали ръжени зърна, така, че когато един ден прасчовците се превърнат в пържоли, месото им ще има вкус на уиски.
 
"Хрумна ни, че ще е страхотно да комбинираме двата вкуса - на свинско и на уиски. Никой досега не е правил нещо подобно. Убедени сме, че новият вид месо ще намери своите почитатели. Хем си похапваш пържоли, хем все едно си пиеш уискито", казва Кийт Керкоф, съосновател на "Templeton Rye Distillery".
 
"Няма даже да се нуждаем от кой знае каква реклама. Още щом обявихме началото на проекта - и започнаха да ни звънят дистрибутори, за да ни питат кога ще е готова първата партида месо. Иначе идеята ни дойде, когато бяхме си пийнали. Както казва баща ми: "Всичко хубаво се случва след 12 на обед". 

Свързани новини

Наближава Sofia Art Fair 2024

20.09.2024

На път с Радио Fresh!:Три идеи за пикник

13.09.2024

Барби на 65

10.07.2024

Пет дестинации на 50 км от София

30.05.2024

Family Fantasy Land за Деня на детето

22.05.2024


flash