Най-скъпите храни, които трябва да опитате (ако можете)

Какво бихте направили, ако разполагате с много пари? Вероятно ще си купите скъпа кола, луксозна къща или ще направите световно пътешествие? А отговорът е, че трябва да направите нещо много просто - да опитате най-скъпите храни в света, съветва бгнес. Ето кои са те.
 
Хайвер. Всички знаем, че хайверът е много скъп, а Алмас хайверът е още по-скъп. Той идва от Иран и се продава само на едно място в Лондон. Два килограма от този хайвер струват 25 000 долара.
 
Трюфели. Не кои да е трюфели, а тези от север - италианския регион Пиемонт, чиято цена за два килограма е между 2 и 4 хиляди долара. Те са толкова скъпи, защото много трудно се отглеждат.
 
Шафран. Въпреки че шафранът се отглежда навсякъде по света, за един килограм шафран са необходими 75 хиляди цветове. Затова и цената на шафрана не би трябвало да ви шокира, няколко грама от който струват двуцифрена сума в евро.
 
Гъбата Мацутаке. Тя произхожда от Япония и струва до 900 долара за килограм. Използва се за подготвянето на екзотични храни, а е известна с острата си, неприятна миризма.
 
Кафе "Копи Лувак". Сигурно ще си помислите, че най-скъпото кафе се произвежда в Бразилия, но "Копи Лувак" (на снимката) е по произход от Индонезия. Килограм от това кафе струва 300 долара, защото годишното му производство е ограничено до 500 кг. 

Свързани новини

Наближава Sofia Art Fair 2024

20.09.2024

На път с Радио Fresh!:Три идеи за пикник

13.09.2024

Барби на 65

10.07.2024

Пет дестинации на 50 км от София

30.05.2024

Family Fantasy Land за Деня на детето

22.05.2024


flash