Фреди Меркюри стана герой на Angry Birds

Покойният фронтмен на британската група "Куин" (Queen) Фреди Меркюри бе превърнат в герой на популярната анимационна игра Angry Bird, предаде сайтът NME.com., цитиран от Dnevnik.bg

Анимацията излиза днес, 3 септември. Тя е създадена по повод 66-ата годишнина от рождения ден на певеца, която предстои на 5 септември, и е част от инициатива за набиране на средства на име Freddie For A Day ("Фреди за ден"). Тя е организирана от колегите на покойния изпълнител Брайън Мей и Роджър Тайлър с цел събиране на средства за организацията за борба с болестта СПИН в цял свят Mercury Phoenix. Досега благотворителната им дейност е събрала 15 млн. долара от основаването си през 1992 г. 
 
Ще се предлагат и тениски с Фреди Меркюри в Angry Birds вариант, като част от приходите от техните продажби ще бъдат дарени на Mercury Phoenix.
 
Видеото ще бъде публикувано малко по-късно днес в пълния си вид в YouTube канала на създателя на Angry Birds - компанията Rovio Entertainment. Анимационната игра с ядосаните птици е най-продаваното платено мобилно приложение на всички времена. 
 
По-рано през 2012 г. песента Bohemian Rhapsody на "Куин" бе избрана за най-любимия хит номер 1 на Обединеното кралство в класация на Официалната чарт компания на Острова. Чрез анкета хората трябваше да изберат своя най-любим сингъл на първа позиция за последните 60 години.
 
Сингълът на групата от 1975 г. е продаден в над един милион копия по време на първоначалния си деветседмичен престой под номер едно в класацията на Великобритания.

Свързани новини

Shean Mendes с кавър на Queen

15.10.2018

Банани с кокаин

06.02.2013

Лондон узакони гей браковете

06.02.2013

Деветгодишна мексиканка роди

06.02.2013

Джон Галиано срещу "Диор"

06.02.2013


flash