Карнавалът в Рио де Жанейро 2012

Докато милиони гледаха облечените в лъскави костюми танцьори на самба на  Карнавалния парад в Рио де Жанейро, доста погледи събираха и звездите във ВИП ложите, където бяха  Дженифър Лопес и Фърги.

Карнавалният парад привлича знаменитости, откакто съществува вече 80 години. Много от тях идват по покана на бразилски рекламодатели, които искат да спечелят нещо от блясъка на най-големия празник в света. Тази година Лопес е поканена от пивоварите "Брама", а Фърги е гостенка на производителя на шампоани "Хед енд шолдърс". Нито една от двете не планираше да се включи в парада, но Дженифър Лопес махаше усмихната на публиката от мястото си, докато представителите на 13-те школи по самба танцуваха.
 
Броят на знаменитостите на карнавала се увеличава особено след като страната беше избрана за домакин на Световното първенство по футбол през 2014 г. и на лятната Олимпиада през 2016 г. Сред гостите му са били Мадона, Бионсе, Джуд Лоу, Парис Хилтън, Памела Андерсън, Кевин Спейси. Някои зрители се вълнуват от присъствието им на Самбадрома, други не. И без тях публиката има много за гледане.
 
От знаменитостите не се очаква да се научат да танцуват самба или да участват в парада. Задължението им е да гледат от ложите. Обикновено това са звезди от реклами на карнавална тема. Клипът на бирата "Брама" с Джей Ло, в който тя танцува самба, се излъчва в страната от няколко седмици. В интервю за местното списание "Кем" търговският директор на компанията "Брама" похвали певицата колко бързо е овладяла стъпките на трудния танц.
 
Конкурентната фирма "Деваса" излъчва реклама с участието на Хю Хефнър, но той не присъства на карнавала, въпреки че е поканен. 85-годишният основател на "Плейбой" е отказал в последната минута заради здравословни проблеми. Мястото му заема му син Купър Хефнър, който е придружаван от шест плеймейтки. 
 
Във ВИП ложите на Самбадрома има и много местни знаменитости. Тази година сред тях са футболистът Роналдиньо Гаучо и певицата Даниела Меркюри.

Свързани новини

Джей Ло прави дует с Тейлър Суифт

10.09.2013

Истината: Звездите без грим - Галерия

06.02.2013

JLo печели "избори" във Филипините

05.02.2013

Дженифър Лопес очарова София

19.11.2012

JLo пристига в София с частен самолет

15.11.2012


flash