Търси в сайта...

Раздадоха телевизионните награди "Еми"

Американската академия за телевизия за 63-ти път връчи най-престижните си отличия – статуетките "Еми", смятани за телевизионните "Оскари", на най-добрите актьори и сериали за годината.

 "Момчетата от Медисън авеню" и "Съвременно семейство" са безспорните победители, след като бяха отличени съответно за най-добър драматичен и най-добър комедиен сериал. Комедията на ABC представя живота на три американски семейства, едно от които е гей-двойка, осиновила дъщеря. В жанра минисериал предпочитанията бяха за Downton Abbey/Masterpiece на PBS.


Мелиса Макарти спечели "Еми" за най-добра комедийна актриса за ролята и в "Майк и Моли", при мъжете със същото отличие се окичи Джим Парсънс за "Теория за Големия взрив". 41-годишната Макарти получи наградата за първия й опит да изиграе учителка, която намира любовта с мъж, с който се среща с група за самопомощ за преяждащи. Сериалът на CBS бележи първото участие в главна роля за актрисата в година на пробив за нея. Тя получи одобрението на критиката за лятната женска комедия "Шаферки".

38-годишният Парсънс успява за втори път с изпълнението си в ролята на физика Шелдън Купър в сериала на CBS. Това участие се оказа истински шанс за актьора, който вече получи "Еми" и "Златен глобус" за него през 2010.

Британската актриса Кейт Уинслет бе отличена като най-добра актриса в минисериал за ролята й в драмата Mildred Pierce.

Маги Смит бе призната за най-добра поддържаща актриса, а Джулиана Маргуляс – за най-добра роля в драматичния сериал "The Good Wife". Кайл Чандлър победи в номинациите за най-добра мъжка роля в драматичен сериал за ролята си в Friday Night Lights. За най-добра поддържаща роля в комедиен сериал статуетките грабнаха Джули Боуен и Ти Барел за "Съвременно семейство".

Един от най-великите американски кинорежисьори Мартин Скорсезе спечели наградата за телевизия "Еми" за продукцията си "Престъпна империя". Пилотният епизод на сериала, развиващ се през 30-те години на XX век, когато мафията управлява Атлантик сити, бе заснет и оформен от Скорсезе, който изяви желание да продължи да го режисира. "Винаги съм мечтал да работя по проект, в който героите с времето могат да се развиват", заяви създателят на "Добри момчета" и "Разяреният бик".
68-годишният Скорсезе в миналото е номиниран за Оскар цели седем пъти, а през 2006 най-после да го спечели за "От другата страна".

На церемонията изненадващо се появи Чарли Шийн, който бе уволнен от сериала "Двама мъже и половина". Шийн, който бе заменен от Аштън Къчър, връчи наградата за най-добър актьор в комедиен  сериал. Искам да кажа на всички хора, които работят в "Двама мъже и половина", че от цялото си сърце им желая всичко хубаво за новия сезон, каза той.  Самият Къчър се появи малко по-късно на церемонията, придружен от другия  участник в "Двама мъже и половина" - Джон Крайър. Първият сезон на ситкома без Чарли Шийн е тази вечер по телевизия CBS.


Свързани новини



flash