Новият сериал "Седем часа разлика" тръгва в неделя

Власт, корупция и любов между Ню Йорк и София. Това ни очаква в "Седем часа разлика" - новият сериал на bTV, който стартира тази неделя от 20:00 часа.

Заглавието идва от седемте часа разлика между двата града. Сред персонажите се откриват типични за българското кино и телевизия образи. Ваня Цветкова играе висш съдия. Тя е майка на тийнейджърката Мая, в ролята е студентката от НАТФИЗ Боряна Братоева. Съдийката се забърква със знаковия бизнесмен Михаил Михайлов-Милото, в чийто образ влиза Калин Сърменов.

Стоева и Милото са силни в кроежите, но, разбира се, все се намира някой, който спъва плановете им. От една страна, там души младият нахъсан прокурор Иван Иванов, който се играе от актьора от Варненския театър Симеон Лютаков. От друга, Стоева е постоянно на мушката на разследващата тв журналистка Светлана Стефанакова. В ролята ще видим актрисата бизнесдама Евелина Борисова.

Светлана е от стар комунистически род, омъжена е за наследник на известна реститутска фамилия. В ролята на заможния съпруг Стефан Стефанаков е актьорът от Пловдивския театър Николай Станчев. Различието в произхода на двамата съпрузи не пречи на голямата им любов. Толерантността им обаче никаква я няма спрямо друга нелогична връзка - на сина им Тео с дъщерята на най-големия им враг Мая Стоева. Младият Ромео Тодор Дърлянов също като партньорката си Братоева е все още студент в НАТФИЗ.

Друга млада звезда, която ще изгрее в сериала, е Тони Минасян, който в момента играе в Бургаския театър.

Докато Стоеви и Стефанакови се изправят на нокти в София, в САЩ със съвсем други на пръв поглед проблеми се сблъсква Боян, съдържател на българска кръчма в Ню Йорк. В ролята на емигранта ще гледаме Малин Кръстев. Неговият герой е избягал в Америка, за да започне живота си на чисто, но и отвъд океана съдбата не му се усмихва. Той се забърква с ъндърграунда, а в опитите да се измъкне от престъпната мрежа Боян ще разчита на помощта на приятелката си Нина Роси. Тя пък е начинаеща певица, тръгнала да търси слава в Америка, а в образа й е Алекс Раева.

Сред актьорите, които ще видим в “Седем часа разлика” , са Мария Статулова и Васил Банов, който се появи в първия епизод на  “Столичани в повече” в ролята на дядо Статул. В екипа е и Юри Ангелов, който в момента играе в Бургаския театър. В сериала  ще видим още Ники Сотиров, Васил Василев-Зуека и др.

Сюжетът на “Седем часа разлика” е дело на Любен Дилов-син и Милена Фучеджиева, режисьор е Магърдич Халваджиян.

 



flash