Еко мисли и съвети от звездите

Голяма част от холивудските звезди са загрижени за опазването на околната среда. Повечето от тях взимат активно участие в редица еко кампании. От popsugar.com ни представят няколко звездни съвета как да се настроим на "по-зелена" вълна.

Дженифър Анистън обича да прекарва свободното си време на плажа. Затова тя определено смята, че водата трябва да се пести: "Взимам душ само за три минути. Ако мога дори по-бързо, още по-добре. Използвам докато се къпя да си мия и зъбите, за да пестя вода."

Салма Хайек е дългогодишен поддръжник на световната организация "Global Green". Основният мотив е дъщеря й: "Много ме е страх, в какъв свят ще живее дъщеря ми. Ще има ли питейна вода? Притеснявам се, защото времето си тече и трябва да се направи нещо."

Орландо Блум е за "зелената" архитектура, но признава, че опазването на околната среда все още е предизвикателство за много хора. "Не е възможно всеки да живее напълно еко, но всеки може да направи дребни неща, с които да забави глобалното затопляне. Например хората могат да помогнат като започнат да си изключват зарядните устройства за мобилните телефони от контакта, когато не ги използват."

Никол Ричи обича да пише в личния си блог, че младите хора трябва да се стремят да ценят природата: "Посетете фермерите в района и си купете качествени продукти. Още по-добре е ако си направите малка градина в двора на къщата ви."

Камерън Диаз често използва възможността да повдига въпроса за околната среда в интервюта. За списание "Marie Claire" тя казва: "Много велики умове мислят по този въпрос, търсят решения. Със загрижеността си не искам да прекъсвам ничие парти, по-скоро искам да го направя по-добро."

Брад Пит дарява пари за построяването на еко жилища за останалите без дом хора след урагана Катрина. Той се надява, че един ден "ще можем да създадем индустрия, която вижда природата и търговията не като взаимноизключващи се, а като взаимносъществуващи."

Като медийни партньори на "Часът на Земята" ви напомняме да загасите светлините в дома си тази събота (26 март) между 20:30 и 21:30 часа.



flash