Рап парче на руски митничари хит в интернет

Руският премиер Владимир Путин разкритикува група митничари за видеоклип, който те качили в YouTube, демонстриращ охолния начин на живот, идващ по думите им с поста в митниците.

Подигравателното рап парче е записано в пристанищния град Владивосток. Wideoto  показва митничари със слънчеви очила, каращи Ролс Ройс и пиещи шампанско с компанията на оскъдно облечени жени. "Дори не можете да си представите колко се забавляват митничарите", пеят служителите  в припева на парчето, докато жена с голи гърди притиска митничарска униформа към тялото си.
 
До момента на митничарите, които качили видеото, не са наложени дисциплинарни наказания, но днес то беше подложено на критика от Путин. "Необходима е дисциплина в много от митническите служби, трябва малко да я затегнем", заяви руският премиер на среща с директора на Федералната митническа служба. "Харесва ми да се шегувам и да се надсмивам на себе си, но подобен род творчество трябва да е запазено само за шоу за таланти", смята Путин. Средната месечна заплата на руските митничари е 1000 долара, като сумата отговаря на средния размер на подкупите в Русия, съобщи неотдавна икономическият ежедневник "Ведомости".


flash