Търси в сайта...

СкандаУ говорят с Бога в новото си парче с Warner Music

След като продуцират и издават сингли на българските артисти с най-голям международен потенциал като Рут Колева, Виктория и Поли Генова, един от трите световни музикални гиганта Warner Music Group обръщат погледа си към вътрешния пазар в търсене на артисти, с които да увеличат каталога си от местни звезди, които творят на български.
 
Хип-хоп групата СкандаУ също привлякоха вниманието на световния мейджър и стартират с първата стъпка по стратегическото партньорство. Договорът е за следващите 8 сингъла, като първият от тях – "Боже!", вече е факт. Новата песен е смислена, болезнена, извадена от най-дълбоките кътчета на душата. "Боже" е личен разговор с Бога, но и увеличително огледало на проблемите на днешния свят, движещ се с шеметна скорост – прибързаното съдене, ампутиране на емпатията, смелостта зад монитора на компютъра.  
 
СкандаУ задават въпросите, които всеки иска да попита онази невидима сила, контролираща съдбите ни. Всеки от двамата пише текста, който е изпял, "защото всеки от нас разговаря с Бог по различен начин, но основният въпрос е един: "Ако те има, Боже, виждаш ли?", казват те. Тото пише припева в началото на годината, когато името му беше въвлечено в скандал, свързан с произхода на Ботев и Левски. "Бях загубил вяра, че хората са способни да виждат и ми беше останало само да попитам Бог дали той вижда", разказва Тото. А идеята за неговия куплет идва след като един от епизодите на подкаста му "При ТоТо” беше въвлечен в темата за насилието над жени. "Дори да не получиш отговор от Бог на въпросите си, самото им задаване към него е много повече от това да получиш отговори от хората", казва Тото.
 
 
Видеото към "Боже" отново е дело на Bashmotion. Заснето е не в църква, а в красива местност до радомирското село Прибой, където има малък параклис в сърцето на природата. "Не е нужно да си в сграда с оцветени стени, за да говориш с Бог. Не мисля, че има определено място, което да използваш като телефонна централа за този разговор. Може да говориш с него навсякъде", казват СкандаУ. 
 
Във видеото също има вплетено послание, а именно - да не съдим прибързано, "нещо от което страда света днес, защото знанието е затрупано от море от информация, но информацията не е знание", обясняват те. 
 
"Боже" излиза месец преди големия концерт на СкандаУ в Арена София (бившата Арена Армеец) на 19 декември.

Свързани новини

Дуото с нова песен

02.04.2024

Лъчо c ново солово парче

18.01.2024

Децата вдъхновиха ТоТо Н за нова песен

11.07.2023

TOTO H отново с маска

28.01.2022

RDMK & Лъчо от Скандау с нова песен

10.08.2021


flash