Lukas Graham споделиха нова песен - “Here (For Christmas)”

Lukas Graham споделиха новата си коледна песен “Here (For Christmas)”. В aвтобиографичния трак се описва комплексното усещането за липсата на обичани хора по време на празниците. Фронтменът Lukas Forchammer винаги е бил открит относно дълбокия ефект върху живота от загубата на баща му - постоянен елемент и в музиката му.
 
 
Lukas обяснява: ““Here (For Christmas)” е за William, приятел от детството ми, който вече не е сред нас. Той поправяше старата си лодка, но никога не успя да я пусне във водата. Лодката е метафора за всички неща, които ми се иска да можех да направя с Willу, с баща ми и всички други, които вече не са тук”. 
 
Северноамериканското турне на Lukas Graham през 2019 в момента е в ход, като ще приключи в Ню Йорк и Бостън този уикенд. “Here (For Christmas)” следва наскоро издадения сингъл на триото, “Lie” - за младостта, непокорните тийнейджърски взаимоотношения, които изкарват  теста на времето и отчасти е вдъхновена от годеницата на Lukas.
 
Lukas Graham издадоха втория си албум 3 (The Purple Album) миналата година, заедно с платинено-сертифицирания сингъл “Love Someone”, стриймван над 500 милиона пъти. Lukas Graham правят глобалния си дебют през 2016 с едноименния дебютен албум, натрупвайки над 25 милиона продажби по света и разпространявайки 7 пъти платинения, 3 пъти номинирания за Grammy хит “7 Years”, стриймван 1 милиард пъти  в Spotify по света - подвиг, който само 25 други артисти са постигали. 
 
Пробивната песен беше най-продаваният сингъл от дебютен артист през 2016 и изстреля датската поп група към напълно разпродаване на билети за турнета по света. Песента превърна живота на датския артист Lukas Forchhammer във вихрушка далеч от корените му - роден на диван в Кристиания, в бедна квази-комуна в центъра на Копенхаген, където среща своите “момчета”, превърнали се в членове на групата - Mark “Lovestick” Falgren (барабани) и Magnús “Magnúm” Larsson (бас).

Свързани новини

Lukas Graham - "Love Someone"

10.09.2018

Lukas Graham - “You’re Not There”

08.11.2016


flash