Издадоха посмъртно сингъла "Fantasy" на George Michael (аудио)

Първоначално записана в края на 80-те години, песента "Fantasy" е планирана да влезе във втория солов албум на George Michael, мултиплатинения Listen Without Prejudice Vol.1. George Michael дори обмисля "Fantasy" да бъде сред официалните сингли на албума, но по една или друга причина – песента отпада от финалната селекция. Накрая "Fantasy" е включена в B-страна на американското сингъл издание на "Freedom! ’90" и в британската CD версия на сингъла "Waiting For That Day" през 1990.
 
 
Независимо от това, "Fantasy" си остава една от любимите песни на George Michael през цялата му кариера. Тя е част от програмата на супер успешното турне "Cover To Cover" и е записана на аудиокасета като подарък от артиста към лоялните му фенове. На всяка една седалка, във всяка една зала от турнето има по една безплатна касета със сингъла. Десет години по-късно, George Michael отново включва "Fantasy" в концертната програма на турнето "25 Live Tour".
 
В началото на 2016 George Michael търси най-подходящия сингъл, с който да промотира дългоочакваното от публиката юбилейно издание на албума Listen Without Prejudice Vol.1/MTV Unplugged. Изборът пада категорично на сингъла "Fantasy". George Michael се обажда на Nile Rodgers, единственият човек на тази планета, който може да даде на "Fantasy" повече фънк, отколкото самата песен носи. George и Nile бързо разбират, че са на една и съща музикална вълна и, както се казва, останалото е история. 
 
На 20 октомври ще излезе албумът Listen Without Prejudice Vol.1 / MTV Unplugged. За първи път, като част от Deluxe версията и двойното CD издание на юбилейния албум, ще бъде включена и ремастерирана версия на незабравимия акустичен концерт на George Michael за сериите MTV Unplugged от 1996. Концертът, състоял се на 11 октомври 1996, в "Три Майлс Айлънд Студиос" в Източен Лондон, включва 10 от най-големите хитове на George Michael от периодите на Wham!, Faith, Listen Without Prejudice Vol.1 (Freedom ’90), представени по един изключително интимен и емоционален начин. Оригиналният албум Listen Without Prejudice Vol 1 ще бъде преиздаден на винилова плоча и в дигитален формат.

Свързани новини

"Freedom" vs "Solar Power"

21.06.2021

Чуй неиздаван сингъл на George Michael

06.11.2019

Още неиздавани песни на George Michael

16.08.2019

Cпециално издание на George Michael

18.10.2017

Почина George Michael

26.12.2016


flash