DIA пусна клипа на "Veno Neveno" (видео)

Тя обеща, че ще ни накара да танцуваме и го направи! Сега DIA - талантливата 17-годишна певица, която за първи път от десетилетие вкара изцяло българска фолклорна песен в хитовите радиостанции и праймтайма на телевизиите - е готова с клипа към втория си сингъл "Veno Neveno". 
 
 
За фолклорната основа на новия сингъл "Veno Neveno" се знае малко, защото оригиналната народна песен никога не е записвана. DIA я открива в един стар сборник с македонски народни песни и веднага се влюбва в лириката. Тя прави изцяло сама фолклорната обработка на музиката и адаптацията на текста. Работата по парчето й отнема половин година и четири различни версии докато достигне до окончателния вариант. В песента участва един необичаен за съвременната музика инструмент – гъдулката. За да се вплете специфичният й звук в парчето, DIA се доверява на талантливата гъдуларка Христина Белева от група Булгара. 
 
Момичето, което забърка виртуозното си народно пеене с най-актуалното електронно звучене предизвика истински фурор през лятото с дебютната си песен “ЕГЕЯ”. Комбинацията от фолклор и трап привлече вниманието на всички музикални медии в България, а не след дълго парчето се завъртя по радиостанциите в над 20 страни, а видеото към сингъла бе гледано близо 400 000 пъти в YouTube.
 
Видеото на "Veno Neveno" е заснето от същия екип, който направи клипа към "ЕГЕЯ“. 

Свързани новини

DIA се завръща с "Огън" и блясък

17.07.2017

DIA и Митко Петров - "#21"

25.05.2016

Най-високоплатените актриса в света

21.08.2015

“Егея“ на Dia: фолклор на дансинга!

30.06.2015

Jennifer Lopez все пак ще пее на Мондиал

11.06.2014

Коментари


flash