Васко Чергов посреща лятото с "ЩУРО"

Оригинална емотикона превръща мечтите в реалност във видеото към песента. Васил Чергов, финалистът от „Гласът на България“ и любимец на Вики от „Мастило“ посреща горещите месеци с нова песен и нестандартно видео. След хитовете му „Ароматно лято“, „Игра“ и „Лято е“, обречени на латино ритъм и романтични емоции, Васко е подготвил „Щуро“ - нестандартен нов проект в денс, фънк и клубно звучене.  Думите в песента са вдъхновени от  желанието на мнозина да избягат възможно най- далеч от градската драма и от сивотата, която ни заобикаля. „Щуро“ дава една неочаквано решение как може да се случи това.

Песента е по музика на самия Чергов и текст на Иво Гълъбов, който от дълго време живее и работи в Ню Йорк. Преди пет години двамата се запознават на участие на Васко и от тогава са свързани в здраво приятелство. Иво е инициатор изпълнителят да започне развитие с авторски проекти и „Щуро“ е първото тяхно общо парче, от една тематично свързана поредица- старт към подготовката за цял албум.

Мъжкият тандем е готов и с впечатляващо видео. Историята в него показва младата актриса Елица Матева, преследвана в сънищата си от странно момче с емотикона вместо глава. Емблематичната усмивка неусетно я отвежда по следите на любовта, а „Щуро“ може да се похвали с единственото видео в България, използвало специално изработен макет на оригиналната „smile”. Случайните свидетели на снимките, под режисурата наАндрей Рашев едва ли скоро ще забравят жълтата усмивка, която оживява в центъра на София, залива Калиакра или живописните лозя край Ямбол- местата, където се позиционират снимките на видеото.  „Който види клипа едва ли ще успее да остане безразличен. – уверен е Васко Чергов- По време на снимките дори направихме задръстване на места в София. Всички ни гледаха. Никой няма да забрави тази жълта глава!”

За по- добър поглед, режисьорът на видеото използва актуалната тенденция и снима с дрон.

Васко Чергов ще е гост на БЛОНДИНКИТЕ в петък (10-ти юли) след 9 часа. 

 За автора и партньорите му:

 (снимка disco.bg)Васил Чергов- Чаровният музикант успя да впечатли Виктория Терзийска и преди две години тя го избра за отбора си в музикалното шоу „Гласът на България“. Аплодиран от публиката Васко достигна до трето място в оспорваното реалити, а Вики не успя да сдържи симпатиите си към него и го подкрепи с   демонстративна целувка на сцената.

След „Гласът на България“ Васил Чергов стана единственият изпълнител реализирал стабилна музикална кариера извън формата. Авторските му песни „Ароматно лято“, „Игра“ и „Лято е“ са част от музикалната колекция на българските хитови радиа и музикални телевизии. Васко е единственият български музикант, поканен за постоянно участие в култовия „Бедрум Премиум Клуб.“

Иво Гълъбов- В България Иво е познат като единственият българин, сниман за реклама на „Gillette“.  От 12 години Гълъбов живее и работи в Ню Йорк. 7 г. българинът е маркетинг- директор на голяма американска корпорация с офиси в 35 щата. В момента Иво се развива в бизнеса с недвижими имоти, а писането на лирика смята за свое хоби.

 Андрей Рашев- Режисьор, оператор, фотограф…Много са посоките, в които се развива таланта на младия Андрей Рашев. В киното Андрей  има над  десет късометражни филма като оператор и пет  като режисьор. Като фотограф Рашев създава емблематичните изложби. В дебюта си наречен „кино портрети“ режисьорът показва 35 фотографии на български знаменитости, обединени от филмовата визия. В  European.Compressions, Андрей предлага своя поглед към София, Берлин, Барселона, Инсбрук, Истанбул, Падова, Венеция, Рим, Загреб, Будапеща, Виена.

 А от тук може да се насладите на уникалното видео https://www.youtube.com/watch?v=5Z5y1uoC370


Свързани новини

Global Music Report - резултатите

22.03.2024

Бебе на хоризонта!

18.03.2024

След 11 години...

11.03.2024

"Музикалните навици на българите"

26.02.2024

Латино звезда е ''Жена на годината''

20.02.2024


flash