Търси в сайта...

Ed Sheeran е най-слушаният британски артист в историята на Spotify

Spotify потвърдиха, че Ed Sheeran е бил слушан 2 милиарда пъти в музикалната платформа. Така младата звезда стана първият британец и едва вторият артист в света с такова постижение в историята на Spotify след американския рапър Eminem.
 
“Да отчетеш 2 милиарда преслушвания само с 2 албума е феноменално постижение”, заяви Mark Mitchell, главен мениджър на Atlantic Records, Великобритания. "Това само подчертава популярността на непреходното звучене на Ed, както и бързо растящата му армия от фенове.” Kevin Brown от Spotify добавя: “Разбиването на бариерата от 2 милиарда преслушвания в Spotify е свидетелство за огромната популярност на Ed сред 60-те милиона меломани в платформата ни. Ed Sheeran просто е един от най-обичаните артисти в Spotify в световен мащаб и сме развълнувани от постижението му.”
 
Още през 2014 Sheeran започна да жъне успехи в Spotify, след като стана най-слушаният артист за годината. Най-слушаният албум за същия период - x - отново бе на Ed. Той излезе през юни и продаде 7,5 милиона копия по света, донасяйки на Ed признанието най-продаван артист от мъжки пол на планетата за 2014. Досега x е получил 43 платинени и 15 златни сертификата.  Едва на 24 години Ed Sheeran е сред най-влиятелните изпълнители на съвременната музикална сцена. Наскоро той бе отличен с 3 номинации за Grammy, обяви и разпродаде 3 самостоятелни концерта на стадион Wembley и спечели 2 награди BRIT.
 
Албумът x на Ed Sheeran е на музикалния пазар от Орфей Мюзик / Warner Music International. 

Свързани новини

Ед Шийрън с еко-модна колекция

11.07.2022

Топ 10 на най-слушаните през 2021

20.06.2022

Ед Шийрън с нов лайв албум

01.06.2022

Звездните бебета са тук!

20.05.2022

Ед Шийрън в колаборация с Lil Baby

26.04.2022


flash