Enrique Iglesias с три Латино Грами

Покойният виртуоз на китарата Paco de Lucia и суперзвездата Enrique Iglesias спечелиха най-престижните отличия на церемонията по раздаването на наградите Латино Грами 2014.
 
На церемонията, която е тържество на музикалната индустрия на испански и португалски език, беше отдадена почит на испанската легенда на фламенко китарата Paco de Lucia, който почина през февруари на 66 години, припомня бгнес. Той беше удостоен посмъртно с наградата за албум на годината за Cancion Andaluza, който беше отличен и за най-добър фламенко албум. Вдовицата на de Lucia каза, че дискът бил страстта на съпруга й, който отдал последните месеци от живота си на него.
 
Enrique Iglesias спечели три награди, включително за песен на годината с кубинските артисти Descemer Bueno и Gente de Zona за съвместното им парче "Bailando". Тримата музиканти, които не присъстваха на церемонията в Лас Вегас, посветиха наградата на кубинския народ във видео послание.
 
Роденият в Ню Йорк певец от пуерторикански призход Marc Anthony също изрази изненадата си от спечелването на наградата за най-добър салса албум. "Да живее латино расата!", възкликна той, след като прие наградата за албума си "3.0". Латино Грами-тата бяха и дебютът на червения килим на новата съпруга на Marc Anthony, венецуелския модел Shannon de Lima. Двойката сключи брак този месец, малко след като певецът финализира развода си с Jennifer Lopez.
 
На сцената в течение на церемонията се качиха Santana, Ricky Martin и Pitbull.

Свързани новини

#FreshNewMusic тази седмица

08.04.2022

Enrique Iglesias се оттегля от сцената

27.10.2021

Enrique Iglesias с нов албум

28.09.2021

Най-добрите музикални премиери

24.09.2021

Виж Enrique Iglesias и малката Mary

21.09.2021


flash