Kimbra с нов албум през август

Kimbra издава нов албум, озаглавен The Golden Echo, на 19 август. 
 
The Golden Echo е амбициозен, изтънчен, и сложен проект, точно като създателката си. Родената в Нова Зеландия певица и авторка на песни пише парчетата в спалнята си, която е превърнала в студио, в квартала Silver Lake на Лос Анджелис. Докато твори е заобиколена от овце и агнета, собственост на хазяйката й. "Беше едно много смиряващо изживяване” казва Kimbra, която се нанася там ден след като печели две награди Grammy, включително за “Record of the Year” за сингъла й с Gotye “Somebody That I Used To Know“. “Тъкмо бях преминала през нещата с Gotye, наградите Grammy и участията по турнета. Всичко това те поглъща. И тогава се отпускаш, киснейки с група овце, на които изобщо не им пука кой си.”
 
Резултат на труда й е албумът The Golden Echo, продуциран от Rich Costey (Foster The People, Interpol, Muse), с когото тя мечтае да работи откакто е на 15. В текстовете й се сблъскват широка гама от тематики, сред които са носталгията по първата любов (“90s Music”), чувството да изпаднеш в дупка (“Mad House”), желанието да избягаш и да започнеш наново (“Carolina”), уязвимостта, която те завладява, когато се отдадеш на изкушението (“Be Everlovin’ Ya”). Kimbra пише няколко от песните заедно с Daniel Johns от Silverchair, друг неин идол.
 
Звученето на албума съчетава изобилие от жанрове: диско, фънк, игрив електро-поп, мрачен хип-хоп. Нейното lo-fi естетическо студио е пропито с изпълненията на музиканти, сред които са барабанистът John JR Robinson (студиен барабанист на Michael Jackson, свирил в пет от парчетата му), както и няколко специални госта: Matt Bellamy от Muse (“90s Music”), басистът Thundercat, рапърът Flying Lotus, Dave Longstreth от Dirty Projector, Omar Rodriguez-Lopez от  Mars Volta (“Carolina”), R&B певецът Bilal (“Be Everlovin’ Ya”), и звездата John Legend (“Nobody But You”).
 
The Golden Echo e вторият албум на Kimbra. Дебютът й Vows (2011) заковава 14-то място в класацията Billboard Топ 200 и става платинен в Австралия и Нова Зеландия. Същата година Kimbra експлодира в музикалното пространство с парчето “Somebody That I Used To Know”, дуетът с Gotye, който й донася награди Grammy за “Record of the Year” и “Best Pop Duo/Group Performance”. Песента застава на челното място в класацията Hot 100 на Billboard за 2012 и става най-продавания сингъл за годината в Щатите. Парчето е продадено в над 13 милиона копия.
 
The Golden Echo - съдържание:
1. Teen Heat
2. 90s Music
3. Carolina
4. Goldmine
5. Miracle
6. Rescue Him
7. Madhouse
8. Everlovin’ Ya
9. As You Are
10. Love In High Places
11. Nobody But You
12. Waltz Me To Grave
 
The Golden Echo на Kimbra ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик / Warner Music International. 

Свързани новини

Kimbra пусна официално видео към “Human”

23.01.2018

Kimbra - "Everybody Knows"

11.10.2017


flash