Търси в сайта...

Lady Gaga попадна под ударите на критиката за манипулация

Lady Gaga попадна под кръстосан огън от критики, след като, според противниците й, е направила "манипулативна схема", с която да повлияе на представянето си в класациите. Звездата се подготвя за завръщането си в чартовете след излизането на новата й песен "Applause", и по този повод е стартирала състезание за феновете си, което да съвпадне с дебюта на парчето.
 
Gaga предлага на най-лоялните си фенове възможността да спечелят билети за предстоящото й шоу в Лондон на фестивала iTunes, като й изпратят скрийншот от касовата бележка за покупка на "Applause" от платформата iTunes.
 
В серия туитове звездата очерта условията: “Направете скрийшот на покупката си на "Applause"… Ще изберем 2 отдадени фена, които ще идат с мен на феста ITunes!… Двамата фена с най-много покупки или подаръци, радио желания, снимки или видео с "Applause", ще получат международен полет, за да се срещнат с мен и да гледат шоуто!… Лично ще избера победителите към средата на следващата седмца! Операция "Applause Gaga" ви отвежда до фестивала iTunes, където ще чуете 1 час чисто нова музика.”
 
По-късно тя добави: “Чудовища от Обединеното кралство, благодаря ви толкова много! Много съм щастлива отново да катеря класациите ви.”
 
Именно условията на съревнованието възбудиха критики срещу изпълнителката, която беше обвинена, че карайки феновете си да правят многобройни покупки на сингъла й ще резултира директно върху позицията му в чартовете. По данни на еxaminer.com много отдадени фенове харчат по повече от 300 долара всеки, за да си подсигурят по-голям шанс в наддаването и спечелването на състезанието. По думите на критиците, всичко това дава на Gaga нечестно предимство спрямо останалите й конкуренти в чартовете.

Свързани новини

Лейди Гага - новата Харли Куин?

14.06.2022

Лейди Гага записа "Hold My Hand"

26.04.2022

Лейди Гага се завъща!

09.03.2022

За какво е благодарна Lady Gaga

26.11.2021

Всички се радват за Britney

15.11.2021


flash