Kid Rock: "Justin Bieber може да последва съдбата на Vanilla Ice"

Много звезди се катапултират до славата, но после угасват бързо. Възможно ли е Justin Bieber да е подобен случай? Kid Rock смята така. Скандалният радиоводещ Howard Stern попита рок изпълнителя за тийн-звздата и Kid Rock заяви, че има големи шансове слвата му да бъде краткотрайна.
 
"Поправи ме, ако бъркам. Justin Bieber е 100% все едно гледам сагата на Vanilla Ice. Абсолютно същото e", казва Kid Rock. "Хлапето е младо. Има пари, светът е в краката му. И е тъжно да видиш, че започва да се плъзга по същото нанадолнище. А пътят надолу ще е дълъг. Всички знаем как става. Да си призная, мъчно ми е за хлапето."
 
През 1990 сингълът на Vanilla Ice "Ice, Ice Baby" стана първият хип-хоп сингъл, оглавил Billboard. Албумът му To The Extreme изкара 16 седмици в класациите за албуми и продаде 11милиона копия. Но колкото бързо изгря, толкова бързо последва и залезът.
 
Когато подписа догоров с SPK records, Ice (чието истинско име е Robert Van Winkle) беше принуден да изглежда и да се държи по определен начин, за да бъде по-мейнстрийм - ход, за който той дълбоко съжалява в последствие. Филмът му "Cool As Ice" (1991) е провал. Ice започва да експериментира с наркотици и прави неуспешен опит за самоубийство със свръхдоза хероин през 1994. Ice продължи да прави музика, направи си куп татуировки, накрая уседна и се ожени. В момемта участва в шоу за саморъчни поправки по дома "The Vanilla Ice Project", въртящо се по кабелна телевизия, което в момента снима 3-я си сезон.
 
Bieber беше открит благодарение на YouTube през 2008, а микналата година беше обявен за третата най-влиятелна известна личност в света от сп. "Forbes". Продал е повече от 15 млн. албума и е спечелил $55 млн. миналата година. Но някои хора вече започват да спекулират с идеята, че от миналата година животът на Bieber тръгва именно по порчната спирала надолу - след многократните сблъсъци с папараци, припадъка му по време на концерта в Лондон, както и снимките, на които пуши мархуана.

Свързани новини

#FreshNewMusic тази седмица

08.04.2022

#FreshNewMusic тази седмица

10.12.2021

Непознатите хобита на звездите

26.11.2021

Justin Bieber пак трогна всички

24.11.2021

#FreshNewMusc от последните дни

17.11.2021


flash