"Diamonds" на Риана е новият номер 1 в bgtop40!

 

"Diamonds" на Риана е новият номер 1 в bgtop40 - класацията на България, която отчита най-излъчваните песни в ефира на водещите български радиостанции!

След шест седмици на върха, "Gangnam Style" пада на второ място. Въпреки че вчера видеото на южнокорейската сензация се превърна в най-гледаното клипче в YouTube за всички времена, нашата прогноза е, че "Gangnam" ще избледнее много бързо през следващите няколко седмици и скорострелно ще изпадне от всички класации. Както се казва - всяко чудо за три дни, макар че Сай всъщност успя да задържи вниманието около ексцентричната си персона за близо два месеца. В bgtop40 хитът с "конския танц" е от десет седмици.

Но да се върнем отново към голямата новина тази седмица - Риана на номер 1! Първият сингъл от новия албум на барбадоската изпълнителка миналата седмица се превърна в нейния 12-ти номер 1 в САЩ, а тази седмица "Diamonds" застава и на върха в bgtop40. Хитът е прозвучал близо 300 пъти за седем дни в ефира на водещите 17 български радиостанции. Както вече Ви информирахме - седмият албум на певицата Unapologetic има всички шансове да се превърне в първия номер 1 диск за Риана в САЩ.

"Diamonds" e четвъртият хит на изпълнителката в нашата класация за по-малко от година след "We Found Love", "Where Have You Been" и "Princess Of China" с Колдплей. Рири е навсякъде тези дни и тече дори и от чешмите. Снощи звездата посети британския X Factor, където изпълни именно "Diamonds", като през цялото време сцената на състезанието се заливаше от пороен изкуствен дъжд (вижте видеото). Най-вероятно следващият сингъл от новия албум ще бъде парчето с Давид Гета "Right Now". В допитването, което направихме на нашата страница във Facebook, се оказа, че другите фаворити на феновете са "Jump" и "Nobody's Business" с Крис Браун.

"Diamonds" има сериозна конкуренция за лидерското място следващата седмица в лицето на "How Deep Is Your Love" на Шон Пол и Кели Роуланд. Хитът на денсхол звездата се изкачва с четири позиции нагоре до номер 3. За съжаление, "Wine It Up" - другият хит на Шон Пол с Лученцо - изпадна преждевременно от класирането.

Фло Райда запазва четвъртата позиция тази седмица с "I Cry", а челната петица е допълнена от "Don't You Worry Child" на Swedish House Mafia и Джон Мартин. Една нова песен успява да се добере до Топ 10 и това е "Cliche (Hush Hush)" на Александра Стан. Новият хит на румънката взема десет позиции наведнъж и вече е под номер 7! Още един сериозен претендент за първото място - ако това се случи, Александра ще е единственият изпълнител, успял да достигне върха на bgtop40 два пъти в рамките на една календарна година. Тази година имаше само два румънски хита, които успяха да достигнат първото място - "Dead Man Walking" на Смайли и въпросното "Lemonade" на Стан.

Най-големият скок в това издание на класацията обаче отбелязва "Секунда" на Орлин Павлов и Бобо, точно както прогнозирахме миналата седмица. Хитът на победителя от VIP Brother 2012 се изкачва с 14 места нагоре и застава на номер 11. Едва 12 излъчвания в радио-ефира го делят от влизане в челната десетка тази седмица. Най-вероятно обаче това ще се случи след седем дни - Орлин все пак беше избран за любима звезда на България, а в парчето му участва и най-горещият рапър в момента - Бобо.

Тази седмица в bgtop40 няма нови предложения, единствено две завърнали се песни ("Die Young" на Кеша и "Sweet Nothing" на Калвин Харис и Флорънс Уелч). Любопитен статистически факт е, че "Call Me Maybe" на Карли Рей Джепсен се превръща в най-дълго задържалата се песен в класацията. Тази седмица хитът на миловидната канадка отбелязва 31-вата си седмица от влизането си в чарта! Поздравления!

bgtop40 е седмична класация за най-излъчваните песни в ефира на седемнадесет от водещите радиостанции и се изготвя по данни на New Media Lab.


Свързани новини

Два български хита напред в bgtop40!

17.12.2012

"Диамантите" на Риана номер 1 в bgtop40

11.12.2012

Риана на крачка от върха в bgtop40

19.11.2012


flash