Риана на крачка от върха в bgtop40 с "Diamonds"

За шеста поредна седмица "Gangnam Style" на Сай е номер 1 в bgtop40! Нещата обаче могат да се обърнат след седем дни и корейският рапър да отстъпи от първото място, защото един хит вече много сериозно му диша във врата и това е "Diamonds" на Риана!

Пилотният сингъл от новия албум на барбадоската прелест миналата седмица падна до номер 4, но сега си възвръща позициите и вече е на крачка от първото място, а разликата в излъчванията между него и "Gangnam Style" е едва 11 завъртания. На трето място тази седмица остава "Don't You Worry Child" на Swedish House Mafia и Джон Мартин, а "She Wolf (Falling To Pieces)" пада до номер 5.

В челната десетка има само едно ново попълнение и това е "Locked Out Of Heaven" на Бруно Марс. Новият сингъл на изпълнителя е едва от четири седмици в класацията, но се изкачва стабилно и с бързи темпове. С две места нагоре изкачване отбелязва и "Когато ти трябвам" на Били Хлапето и Михаела Филева и сега вече е на 8-ма позиция. Това е и най-високо класираният български хит в Bgtop40. Следващата седмица очаквайте изкачване за "Секунда" на Орлин Павлов и Бобо. Парчето би трябвало да се класира много по-нагоре след победата на Орлин във VIP Brother 2012 и обявяването му за любима звезда на България. В момента "Секунда" е на номер 25, а най-високата позиция, до която е стигнала е едва 21-во място. 

Четири нови песни влизат в Bgtop40 тази седмица! Най-високо се класира новият сингъл на дамската формация Little Mix "DNA" - номер 32. Момичетата спечелиха британския X Factor миналата година и вече правят заявка за сериозна световна кариера. Съвсем скоро на пазара трябва да се появи и дебютният им албум, в който ще бъдат включени и хитовете "Cannonball" и "Wings".

Следващото ново предложение тази седмица е "I Found You" на The Wanted, което влиза под номер 33. Парчето е продуцирано от Стийв Мак и ще бъде включено в третия студиен албум на групата, който трябва да излезе в началото на следващата година. The Wanted успяха да пробият на американския пазар заедно с One Direction по-рано тази година, но за съжаление не предизвикаха същата истерия като финалистите от британския X Factor. Видеото към новия им сингъл е режисирано от Крис Марс Пилиеро и е вдъхновено от хитовия филм с Лиъм Нийсън "Твърде лично".

На 37-ма позиция откриваме новия сингъл на Girls Aloud - "Something New". Това е първата нова песен на дамската формация Girls Aloud от три години насам. През това време момичетата се бяха отдали на соло кариерите си и новината за повторното им събиране подлуди медиите в Англия, където групата има огромна фенска база. Ако сте им фен обаче не бързайте да се радвате, защото гърл бандата ще се раздели завинаги след турнето за десетгодишнината от създаването си. Шерил Коул, която единствена се радва на успешна солова кариера обяви плановете на момичетата в своята биографична книга "Шерил: Моята история". "Ще работим по турне и албум с най-големите ни хитове. След това смятам, че с Girls Aloud ще бъде свършено. Постигнахме повече, отколкото която и да е от нас се е осмелявала да мечтае", разкри певицата. Според слуховете групата ще се завърне на сцената с концерт в Роял Албърт Хол в Лондон на 19 ноември. Последният албум на Girls Aloud излезе през 2008 г. Приходите от новата им песен "Something New" ще отидат за ежегодната благотворителна кампания във Великобритания "Деца в нужда".

Последното ново парче в Bgtop40 тази седмица е "One Day/Reckoning Song" на израелския изпълнител Асаф Авидан. В родината му всички са луди по певеца, който свири на акустична китара и има много запомнящ се глас. Самото парче вече успя да оглави класацията за сингли на Германия и е крайно време да бъде открит и от българските медии! 

bgtop40 е седмична класация за най-излъчваните песни в ефира на седемнадесет от водещите радиостанции и се изготвя по данни на New Media Lab.


Свързани новини

Бляскаво завръщане на Риана на сцената

26.09.2022

Кои са най-влиятелните знаменитости

13.12.2021

Eminem се извини на Rihanna

22.12.2020

Раздяла за Тейлър и Том

07.09.2016

Адел, Риана и Кейти Пери на търг

12.09.2013


flash