България избира финалист за Евровизия

Aкадемията и зрителите на БНТ ще изберат българския финалист в конкурса за песен на Евровизия, който ще представи страната ни на големия финал в Баку.

22-ма изпълнители се състезаваха да "оцелеят" и да попаднат в 12-имата полуфиналисти, които утре вечер излизат на сцената на НДК. Те ще се изправят един срещу друг в оспорван гласов двубой, победителят, от който ще замине за Азербайджан през месец май.

Най-трудната битка ще бъде вероятно между Десислава и Софи Маринова, които ще се изправят срещу сериозната конкуренция в лицето на Група New 5, Ивайло Колев, Стелияна Христова, Симона Сиванио, Група Go Week, Цветелин Атанасов – Елвиса, Тодор Гаджалов, Светозар Христов, Рене Ранев и Вяра Панталеева.

Полуфиналистите вече впечатлиха публиката с гласови възможности, но на големия финал ще им трябва не по-малко модерна визия и атрактивни послания. Организаторите пък обещават зрелищно 3D шоу. За целта при реализация на сценичното представяне на отделните участници ще се използва новата 3D mapping технология.

Сценичните решения, музиката и хореографията ще бъдат микс от визии от различни епохи, а зрителите ще могат да видят всичко – от приказни до градски и дори ъндърграунд елементи. За да бъде изживяването още по-незабравимо, на сцената ще се появят представителите на Малта, Дания, Кипър и Франция, които ще представят песните си пред българската публика, с цел да спечелят симпатиите й преди конкурса в Баку.

Освен това редица български звезди като Графа, Нели Рангелова, Васил Найденов, група "Те", Елица Тодорова, Стоян Янкулов и победителя в детската "Евровизия" Иван Иванов. Водещи на шоуто са Миленита, Александър Сано и Драго Драганов. Вота на зрителите и Академията ще определи песента, която ще представлява България на финалите през май в Баку. Телефоните за гласуване ще бъдат отворени веднага след приключването на последната 12-та конкурсна песен. За всяка песен ще може да се гласува от един телефон само с един SMS. Шоуто ще се предава пряко от 20.30 ч. по БНТ1 и БНТ Свят.


Свързани новини

Евровизия 2024

20.12.2023

Украйна няма да е домакин на Евровизия

17.06.2022

Броени часове до Евровизия 2022

10.05.2022

Ще участва ли Русия на Евровизия

25.02.2022

Музикантът отговори на обвиненията

18.01.2022


flash