Търси в сайта...

Разкриха как ще изглежда сцената за конкурса Евровизия

Шведската телевизия SVT, която ще излъчва Евровизия 2024,разкри подробни графики на сцената и дизайна на осветлението за конкурса.

Подвижни LED кубове, LED подове, светлина, видео и сценична технология ще се комбинират, за да създадат някои ефектни вариации на арената, докато сцената е поставена точно в средата на публиката, оформена като кръст, създавайки уникално 360-градусово изживяване, което публиката и зрителите ще изпитат през май.

Имената зад концепцията са Флориан Видер, дизайнер на продукцията, и Фредрик Стормби, дизайнер на светлина и екранно съдържание.

''С голяма гордост представяме нашата визия за дизайна на сцената и осветлението за конкурса за песен на Евровизия 2024. Не сме виждали нещо подобно преди на Евровизия и концепцията ни дава безкрайни възможности да създаваме уникални пространства и изрази както за състезаващи се артисти и началните и интервалните изпълнения. Творението на Флориан и Фредрик е просто фантастично и ще бъде толкова забавно да видим крайния резултат!'', казва Еба Адиелсон, изпълнителен продуцент.

Дизайнът на сцената и осветлението за конкурса за песен на Евровизия 2024 поставя публиката във фокуса повече от всякога - сцената е разположена централно, заобиколена от публиката.  Отправната точка е монументална инсталация от видео и светлина, центрирана над сцената, където дизайнът на осветлението е изработен, за да обхване истински артистите и техните изпълнения. Заедно тези елементи правят възможно създаването на голям брой уникални визии за различните представления, като по този начин се доближават както до публиката на живо, така и до телевизионната публика.

Големият финал на 68-ото издание на "Евровизия" ще се проведе в събота, 11 май, в зала "Малмьо Арена", а полуфиналите ще се състоят във вторник, 7 май, и четвъртък, 9 май. Конкурсът се провежда в Швеция след историческата победа на Loreen и песента ѝ "Tattoo" през 2023 г. Тя стана първата жена, спечелила два пъти конкурса за песен, а родината ѝ изравни рекорда за най-много победи - общо 7.

България няма да се състезава в музикалния песенен конкурс. Това стана ясно, след като организаторите обявиха окончателния списък с участници. В него влизат 37 държави, които ще се включат в най-голямото музикално съревнование в света, което ще се проведе в Малмьо, Швеция, през май. България за втора поредна година ще пропусне изява. Последно страната ни беше представена на конкурса през 2022 г. от групата "Intelligent Music Project" и тяхната песен "Intetion". Парчето не успя да се класира за финала и завърши на предпоследно място в първия полуфинал на "Евровизия". Към момента няма коментар от страна на БНТ защо страната няма да участва, но в предишни години обществената телевизия е оправдавала отказа си с финансови причини.


Свързани новини

Силна заявка за наградата

21.03.2024

Песен за ''Евровизия'' предизвика дебати

23.02.2024

Изненади на ''Евровизия'' 2024

29.01.2024

Домакин за 2024 е...

11.08.2023

10 държави се класираха на Евровизия

10.05.2023


flash