Календарът Pirelli 2017: 14 актриси, черно-бели снимки, никакъв ретуш (галерия)

14 световноизвестни актриси се снимаха за новото издание на календара на Pirelli, пише vesti.bg. Тази година фотограф на календара е германецът Peter Lindbergh, който е работил с Pirelli през 1996 и 2002 . Изданието за 2017 г. беше представено в Париж, носи името "Емоционално" и включва снимки на Helen Mirren, Charlotte Rampling, Nikole Kidman, Uma Thurman, Julianne Moore, Robin Wright, Penelope Cruz, Kate Winslet, Jessica Chastain,  Zhang Ziyi, Lupita Nyong'o, Rooney Mara, Léa Seydoux и Alicia Vikander.
 
 
Миналогодишният календар беше на тема феминизъм, а фотографката Annie Leibovitz представи успели жени в различни области, като постави акцент върху таланта им, а не върху външния вид. Тази година идеята на Lindbergh е да предаде посланието, че красотата е много повече от това, което рекламата ни представя днес. Снимките на актрисите не са обработени с фотошоп.
 
"Целта ми беше да покажа жените по различен начин и го направих с помощта на актрисите, изиграли важна роля в моя живот, позволявайки ми да бъда максимално близо до тях", споделя фотографът. Снимките са направени през май и юни в различни градове, сред които са Берлин, Лондон, Ню Йорк и Лос Анджелис. Кадрите са черно-бели и нямат за цел да покажат перфектния външен вид, с който по принцип сме свикнали да виждаме известните, а разкриват техните чувства и емоции.
 
"Никога не съм се забавлявала толкова по време на снимки. Никой не е показвал тази моя страна и това е страхотно", с тези думи Nicole Kidman се обърнала към Lindbergh след края на снимките. Емоциите, а не красотата на тези жени са показани в календара, оттам идва и идеята за името му. 

Свързани новини

Най-очакваното модно събитие

20.02.2024

Кой е цветът на 2024?

19.01.2024

Пробуждане на модата

21.11.2023

Секс иконата захвърли веригите на грима

11.10.2023

Всичко е розово!

24.07.2023


flash