Тим Бъртън бе удостоен със звезда на Алеята на славата

Режисьорът Тим Бъртън бе удостоен със звезда на Алеята на славата в Холивуд.

На церемонията са присъствали известни актьори, които са работили с Бъртън по време на неговата кариера, като например Майкъл Кийтън, Уинона Райдър и приятелката му Моника Белучи.

Тим прави дебюта си като режисьор с "Голямото приключение на Пий-Уий" през 1985 г., след което бързо спечелва слава заради въображението, което притежава. Неговите филми включват класики като "Батман" (1989) и продължението "Батман се завръща" (1992), които преобразяват жанра на супергероите.

Бъртън е известен и с анимационния филм "Кошмарът преди Коледа", който се превръща в хит и оказва влияние освен върху анимацията, и върху музикалната индустрия.

Сред останалите му значими проекти са "Планетата на маймуните" и "Суини Тод: Бръснарят демон от Флийт Стрийт" (2007). Приносът на режисьора в света на киното не само, че обогатява, но и вдъхновява следващите поколения творци да изразяват своите визии.

Почетната звезда, която получи, е признание както за успехите му, така и символ на влиянието, което оказва върху съвременната култура.


Свързани новини



flash