National Geographic поднови "МАРС" за втори сезон

National Geographic обяви, че суперпродукцията "МАРС" е подновена за втори сезон.
 
През есента на 2016 "МАРС" достигна до над 36 милиона зрители в цял свят и се превърна в най-записваната и гледана с отложен старт поредица в историята на канала. Първият сезон на мини-сериала беше приветстван от критиците като "брилянтен нов телевизионен формат", "проект в изключителен мащаб" и "развлекателен, обнадеждаващ и информативен експеримент". Продължението на "МАРС" ще се излъчи по цял свят едновременно по каналите на National Geographic в 172 държави на 43 езика. 
 
"МАРС" съчетава елементи на игрално кино със специални ефекти и документални кадри с най-висока стойност. Първият сезон разказа вдъхновяващата история от гледната точка на въображаема бъдеща мисия с екипаж до Марс през 2033.
 
По повод премиерата на "МАРС", през ноември 2016 в България за първи път бе организирана интерактивна изложба "Марс отблизо", която представи любопитни и малко известни факти за Червената планета. Посетителите можеха да разберат докъде е стигнало човечеството по пътя към Марс и да усетят как биха се чувствали, когато кацнат там. 
 
В рамките на изложбата за първи път у нас бе представен анти-гравитационен тренажор, разработка на НАСА. Благодарение на него и комплект за виртуална реалност, близо 400 ентусиасти успяха да изпитат усещане, максимално близко до това, което биха усетили ако се движат по повърхността на Марс. Изложбата продължи две седмици, през които бе посетена от над 4 000 души. Повече от 1 300 от тях преживяха кацане на Марс с помощта на комплект за виртуална реалност, а над 1 700 от гостите на изложбата се снимаха в марсианския фото-кът.

Свързани новини

"Хари Потър" се завръща като сериал

27.02.2024

Селена Гомес отново става магьосница

26.01.2024

Кой е големият победител?

07.11.2023

Сбогом, Чандлър Бинг

30.10.2023

Отменят наградите на MTV

23.10.2023


flash