NGC представя "Преди потопа" на Leonardo DiCaprio и Martin Scorsese

Холивудският актьор показва как промените в климата опустошават нашата планета и търси отговор на въпроса какво може да се направи, преди да е станало твърде късно 
 
Какви са причините за климатичната криза? Как трайните промени на температурите опустошават нашата планета? Можем ли да направим нещо, преди да е прекалено късно? Холивудският актьор Leonardo DiCaprio търси отговори на тези въпроси във филма на National Geographic Channel "Преди потопа" ("Before the Flood"). Световната телевизионна премиера ще бъде на 30 октомври (неделя) от 20:55 ч. в 171 държави. Изпълнителен продуцент е холивудската легенда Martin Scorsese. 
 
Филмът представя неоспорими доказателства за задълбочаването на климатичната криза, която причинява необратими щети върху девствени територии, ускорява изчезването на различни видове и нарушава баланса на екосистемите. "Преди потопа" обаче посочва не само симптомите, но и решенията – показва какво можем да направим като общество, за да спасим планетата. 
 
Освен един от продуцентите на филма, носителят на "Оскар" Leonardo DiCaprio е и основно действащо лице. Като екоактивист и Посланик на ООН по въпросите на мира и климатичните промени, актьорът изследва колапса на планетата. Междувременно той разговаря за проблема със световни лидери, сред които американският президент Barack Obama, бившият държавен глава на САЩ Bill Clinton, държавният секретар John Kerry, генералният секретар на ООН Ban Ki-moon, изпълнителният директор на SpaceX, Tesla Motors и председател на SolarCity Elon Musk и Папата. Пред камерата застават също изследователи от НАСА, природозащитници, учени и екоактивисти. Всички те дават своите прагматични идеи какво може да бъде направено днес и в бъдеще, за да превърнем икономическите и политически системи в безопасни за околната среда институции.  
 
"Промяната на климата е фундаментална заплаха за нашата планета", казва Leonardo DiCaprio. "Ние трябва да действаме като колективен глас и да изискваме незабавни действия. Оцеляването ни зависи от нашата активност. Документалният филм "Преди потопа" показва решенията на проблема преди информацията да бъде изкривена, както обикновено се случва, от финансовите интереси на производителите на горива", допълва актьорът. 
 
"Искате ли да знаете колко голяма вреда сме причинили на нашата планета и колко много време ни трябва, за да намерим решение, преди екосистемата да загине? Повече не можем да си затваряме очите пред проблема и да се надяваме да се разреши от самосебе си", добавя режисьорът на продукцията и носител на "Оскар" Fisher Stevens. "Надявам се този филм да ни подейства като аларма и да разберем, че съдбата ни ще бъде необратима, ако се провалим. В навечерието на едни от най-важните избори на нашето време се надявам продукцията не само да образова зрителите за заплахата, пред която сме изправени, но и да накара гласоподавателите в САЩ да разберат колко е важна ролята им тази есен", добавя той. 

Свързани новини

"Хари Потър" се завръща като сериал

27.02.2024

Селена Гомес отново става магьосница

26.01.2024

Кой е големият победител?

07.11.2023

Сбогом, Чандлър Бинг

30.10.2023

Отменят наградите на MTV

23.10.2023


flash