Хитовият крими-сериал "Последните пантери“ тръгва по FOX Crime

На 19 април от 22:00 часа FOX Crime ще излъчи премиерата за България на "Последните пантери“. 
 
"Последните пантери“ е криминален сериал от шест епизода, създаден по действителни събития. В сериала участват двукратно номинираната за "Оскар“ Samantha Morton, носителят на френската филмова награда Сезар Tahar Rahim, Goran Bogdan и носителят на БАФТА и "Златен глобус“ John Hurt. Музиката, с която започва сериала, е създадена от легендарния David Bowie.
 
В началото на новото хилядолетие, различни европейски столици – от Лондон до Лихтенщайн – са набелязани за мишени на поредица от дръзки кражби на бижута. Те са извършени от "Розовите пантери“ – банда, известна с безцеремонните си нападения посред бял ден и умелите си бягства. Но след като цяло десетилетие тероризират бижутерите в Европа, те внезапно изчезват. До момента, когато в южна Франция не е извършен обир, който носи почерка на Пантерите. Всичко сочи към тях, освен една фатална разлика: смъртта на малко момиченце по време на бягството. Трагичното събитие става причина за поредица от събития на различни места в Европа, които предизвикват драматичен и опасен сблъсък между английски застрахователен съветник (Morton), нейният шеф (Hurt), френско-алжирски полицай (Rahim) и опитен сръбски крадец (Bogdan). Това, което започва с диаманти, води до оръжия, наркотици, големи суми пари и въвлича представители на властта от Европейския съюз, Лондонското Сити и мрачния подземен свят на Европа. 
 
През погледа на главните герои, зрителите ще се пренесат в Лондон, Марсилия, Белград и Босна, ще се върнат в мрачните дни на конфликта на Балканите през 1995 г., ще станат свидетели на формирането на организираната престъпност в Европа и ще се прехвърлят обратно в съвременния свят на гангстерите, европейските банки и един нов вид престъпници – тези в костюми в големите банки. Сериалът възниква по идея на награждавания френски журналист Жером Пиера, а сюжетът е разработен въз основа на дългогодишни проучвания и разказите на бивш член на бандата "Розовите пантери“, полицията, която ги е преследвала, застрахователите и наркопласьорите в Марсилия.
 
Снимка: The Last Panthers © 2015 Sky UK Ltd.

Свързани новини

"Хари Потър" се завръща като сериал

27.02.2024

Селена Гомес отново става магьосница

26.01.2024

Кой е големият победител?

07.11.2023

Сбогом, Чандлър Бинг

30.10.2023

Отменят наградите на MTV

23.10.2023


flash