В кината от днес

Маската на властта (The Ides of March)

"Маската на властта" разказва за Стивън, млад и амбициозен прессекретар успял да изгради впечатляваща за годините си кариера в американската политиката.

Но когато се присъединява към екипа на един от най-популярните кандидат-президенти в страната, Стивън става свидетел на задкулисни интриги и заговори с каквито не се е сблъсквал преди.

Номинация за ОСКАР® за най-добър адаптиран сценарии.

Режисьор: Джордж Клуни. Продуцент: Леонардо Ди Каприо, Найджъл Синклеър, Гай Йист, Грант Хеслов, Брайън Оливър
В ролите: Макс Мингела, Евън Рейчъл Ууд, Филип Сиймур Хофман, Пол Джамати, Райън Гослинг, Джордж Клуни, Мариса Томей, Джефри Райт

Дама, поп, асо, шпионин (Tinker, Tailor, Soldier, Spy)

Международният дебют на нашумелият с "Покани ме да вляза" шведски режисьор Томас Алфредсон и класически шпионски трилър, създаден по едноименния роман на Льо Каре от 1974 г.

В началото на 70-те години Джордж Смайли – бивш разузнавач, е нает тайно от доскорошния си работодател да разкрие къртица в британските тайни служби. Смайли е преследван от оплетеното си минало, в което е замесена и руска шпионка.

Сега му се налага да разследва бившите си колеги. Заедно с асистента си Питър Гилъм той се потапя в мрачните дебри на Европа от епохата на Студената война – място, където зад всеки приятел се крие вероятен предател.

Впечатляващият визуален стил на филма разкрива непостоянството и уязвимостта на човешкото съществуване – все едно дали то е показано през очите на дете от предградие на Стокхолм или на изгубил илюзиите си таен агент с минала слава.

В ролите: Гари Олдман, Джон Хърт, Том Харди, Марк Стронг, Колин Фърт, Киаран Хиндс, Роджър Лойд-Пак, Стивън Греъм, Тоби Джоунс

Артистът (The Artist)

Холивуд, 1927г. Джордж Валентин е звезда на нямото кино. С навлизането на звука кариерата му се срива и той изпада в забвение. Идва звездният момент за Пепи Милър.

Режисьорът на глуповатата френска комедия "Агент 117" снима черно-бялото си предизвикателство "Актьорът" с холивудските звезди Джон Гудман, Джеймс Кромуел и Пенелоп Ан Милър, като не пропуска да покани отново и Жан Дюжарден, който се превъплъщаваше в агент 117.

Филмът попада сред официалната селекция на фестивала в Кан.

Режисьор: Мишел Aзанависиюс. В ролите: Малкълм МакДауел, Беренис Бежо, Джон Гудмън, Миси Пайл, Джеймс Кромуел, Жан Дюжарден, Пенелопе Ан Милър, Джоел Мърей, Бет Грант


Свързани новини

Два БГ филма в конкурса на СФФ

04.02.2019

77 премиери на Master of Art

13.04.2018

"Силата се пробужда" чупи рекорди

28.12.2015

Дани Бойл потвърди "Трейнспотинг" 2

07.09.2015

"Съдилището" е БГ кандидатът за Оскар

04.09.2015


flash