"Диктаторът" връхлита на Оскарите

Британският актьор Саша Барон Коен, известен с ролите си на Борат и Бруно, възнамерява да "смути" публиката на церемонията по раздаването на Оскарите на 26 февруари, съобщава "The Hollywood Reporter".

Според източници на медията, актьорът иска да се появи преобразен в своето най-ново алтер-его, а именно на "Диктатора". Това е и заглавието на последния му филм, който предстои да се появи на 11 май тази година. Въпросът е ще позволи ли Американската филмова академия на Коен да добави този комичен елемент в изисканото събитие.

Саша Барон Коен със сигурност ще присъства на церемонията тази неделя, тъй като е  част от актьорския състав на един от номинираните филми "Изобретението на Хюго" (Hugo) на Мартин Скорсезе.

Според източници на The Hollywood Reporter Саша е поискал от Академията да направи реклама на новия си филм, но засега организаторите на Оскарите отказват да коментират информацията.

40-годишният британец има опит в това да се възползва от церемониите на различни награди, за да вдигне шум около новите си филми. През 2006 г. той пристигна на международния филмов фестивал в Торонто като Борат. Три години по-късно на наградите на MTV той се появи в облика на Бруно, като се спусна от тавана на залата право върху лицето на Еминем. Рапърът по-късно разкри, че е знаел предварително за шегата, припомня dnevnik.bg.


Свързани новини

Ейми Шумър каза "забранената" шега

09.05.2022

Обсъждат наказанието на Уил Смит

07.04.2022

Бионсе с най-ярката песен от Оскарите

28.03.2022

Удар на сцената беляза Оскарите

28.03.2022

И номинирани, и в програмата

23.03.2022


flash