"Тилт" е най-гледан за втора седмица

За по-малко от година за втори път български филм се задържа за втора седмица на първата позиция сред най-гледаните филми у нас.

"Тилт" на режисьора Виктор Чучков запази първото място сред най-гледаните заглавия и през втория уикенд на прожекциите. Филмът вече е гледан от повече от 50 хиляди зрители и има приход малко над 360 хиляди лева. Филмът с Филип Аврамов, Александър Сано, Ивайло Драгиев, Ованес Торосян, Радина Кърджилова, Явор Бахаров и Георги Стайков отбелязва с близо 20 процента ръст на зрителския интерес в сравнение с премиерния си уикенд.

На втора позиция в боксофиса е лентата на режисьора на "Трансформърс" и "Дистърбия" Ди Джей Карузо "Аз съм номер четири". Филмът е гледан от общо 14 053 зрители и е събрал 117 573 лв. от първите три дни на екран у нас.

Игрално-анимационният филм "Мечето Йоги" е на трета позиция в боксофиса, като за десетте дни на екран е събрал над 15 хиляди зрители и близо 158 хиляди лева. Триизмерната анимация "Winx 3D: Вълшебно приключение" е на четвърта позиция, като вече е гледана от над 17 хиляди зрители и е събрала от билети близо 180 хиляди лева. На пето място в боксофиса е лентата с Джейсън Стейтъм "Механикът", с вече над 66 500 зрители и над 485 хиляди лева приходи за месец на екран у нас. На шеста позиция е комедията с Аштън Къчър и Натали Портман "Просто секс", на седма - също комедия, но с Харисън Форд, Даян Кийтън и Рейчъл Макадамс, - "Сутрешен блок". Осмото място сред десетте най-гледани заглавия у нас е за българския "Стъпки в пясъка", който за месец има близо 32 хиляди зрители и приход от над 207 хиляди лева. Филмът с елементи от римската история - "Орелът", е на девета позиция с приход от първия си уикенд на екран у нас в размер на близо 43 хиляди лева и над 4100 зрители. Комедията с Оуен Уилсън, Рийз Уидърспун, Пол Ръд и Джак Никълсън "Как да разбера" е на десета позиция в боксофиса за миналия уикенд.

actualno.com



flash