Излезе трейлърът на Apollo 18

Излезе първият трейлър на "Аполо 18" - фантастичен псевдодокументален филм, чийто продуцент е нашумелият Тимур Бекмамбетов.

Лентата, напомняща "Сектор 9" на Нийл Бломкамп, разказва за експедицията на американския космически кораб "Аполо 18" до Луната. Според официалната версия на НАСА навремето мисията е била отменена. Според авторите на филма обаче, "новооткрити, но неизвестни по-рано материали" доказват, че полетът се е състоял и че на Луната аастронавтите са се натъкнали на извънземни агресивни форми на живот. Режисьор на филма е испанецът Гонсало Лопес-Галего, за когото това е първи голям проект. Сценарист е Браян Милър, с когото Бекмамбетов се запознава през лятото на 2010 г. на екшън-кинофестивала в Астана, Казахстан (Бекмамбетов е син на казах и руска еврейка). Снимките на "Аполо 18" започнаха през декември 2010 г., като премиерата се очаква през април т.г.

Бекмамбетов направи име с вампирските "Нощна стража" и "Дневна стража", комедията "Ирония на съдбата 2", холивудския "Издирван" с Анджелина Джоли и Джеймс Макавой и с "Черната мълния", в който руският "Батман" раздава правосъдие с летяща "Волга".

Понастоящем продуцентът-режисьор работи заедно с Тим Бъртън над "Ейбрахъм Линкълн: Ловец на вампири" по едноимения роман на Сет Греъм-Смит. Филмът ще разказва за "истинските" причини, довели до войната между Севера и Юга в САЩ - борбата с вампирите, обитавали южните щати



flash