Грижа за тялото: Чувството да влезеш с лекота в любимите си дънки

Темата ни тази седмица е грижата за тялото. Тази грижа, която започва от храненето, минава през движението и съня, емоциите, стреса – всеки елемент от ежедневието ни. За нея няма сезон, няма пряк път, няма "бързо и лесно" решение и остава наше задължение за цял живот. Но, за щастие, тялото не е като безперспективна кариера или увлечение, който не отвръща на чувствата ни.
 
Тялото със сигурност ни се отблагодарява. Всеки път!
 
Продължаваме дискусията след гостуването на д-р Трачева в "Шоуто на блондинките" по Радио Fresh!, където говорихме за две съвременни неинвазивни процедури за оформяне на тялото: VelaShape III за оформяне на тялото, премахване на целулит и стягане на кожата (топене на мазнини) и CoolTech за унищожаване (премахване) на мастни клетки. 
 
Защо ги предлагаме?
Защото самите ние имаме или сме имали нужда от тях. Колко от нас не са имали период на наднормено тегло, особено в тийнейджърските години? Проблемът е, че тогава организмът може да образува допълнителни мастни клетки освен тези, които са генетично заложени. Мастните клетки в човешкото тяло могат да се образуват само до определена възраст, а след това не могат да бъдат премахнати - спортът и диетите могат да намалят обема им, но не могат да ги унищожат. Така при следващо напълняване те отново ще възвърнат своя обем. Резултатът е отпусната кожа, с която организмът отново трудно се справя сам, тъй като възможността му за синтез на колаген след определена възраст е забавен или дори изчерпан. За много от нас този проблем идва от неправилно хранене в детството и плащаме скъпа цена за цял живот. Но дори да сме се грижили педантично за тялото си, много от нас са, или искат да бъдат, майки – когато няма как да не променим пропорциите на тялото си заради нещо много по-важно.
 
Ние искаме да си дадем шанс да започнем на чисто. Да върнем формата на тялото си и то да не бъде принудено да плаща цената, независимо дали става дума за нашите грешки или желания. И понякога имаме нужда от помощта на технологиите.
 
Както каза д-р Трачева в едно интервю с Деси от Dessytalks: "Сега със сестра ми имаме възможност поне малко да се отблагодарим на нашата собствена майка, като стопим коремчето, което сами сме ѝ причинили след две бременности."
 
От къде трябва да започнем?
Много често ни задават въпроса "От къде трябва да започнем?". Дали от CoolTech за да премахнем мазнините и после Velashape III, за да стегнем кожата. Или първо от VelaShape III, за да "разбием" по-упоритите мазнини и после да ги премахнем с CoolTech. Или първо с Vela да "разбием", после с CoolTech да премахнем, после с Vela да стегнем, после пак с CoolTech да премахнем още и така нататък, и така нататък. Ами, не точно. 
 
Първо трябва да превърнем грижата за тялото си в приоритет.
 
Не бива да мислим за терапията и процедурите за оформяне на тялото като за безкраен цикъл, в който ние живеем безотговорно и после "апаратът" решава проблемите вместо нас. Обратното, трябва да ги използваме, за да решим проблем, който вече сме спрели да утежняваме. Наливаме вода, след като сме запушили пробойната, нали така. ☺
 
Промяната се случва първо в съзнанието ни.
 
Неслучайно ние имаме и ограничение за броя процедури, които извършваме на дадена зона. А що се отнася до броя процедури, поредността им, периода, в който се извършват – това е по-лесната част. Имаме компетентни терапевти, които са дипломирани медицински лица и предлагаме безплатни консултации. Имаме различни пакети от процедури, които отговарят на основните видове нужди, но често правим и индивидуални предложения. Важното е да го поискаме, да го планираме и да знаем защо го правим.
 
Какво представляват процедурите?
Няма да навлизаме в подробности, защото на сайта на Body Aesthetics им достатъчно информация. Затова накратко ще обясним по-скоро функционалността на процедурите.
 
VelaShape III е процедура от последно поколение, която дренира мастните клетки чрез загряване с радиочестота  и инфрачервена светлина. Полезна е за премахване на сантиметри, стягане на кожата и унищожаване на упорития целулит. Тук не говорим за килограми, защото мастните клетки са леки. Но говорим за около -1,5 см на процедура.
 
CoolTech също е неинвазивна процедура – тоест не се нарушава целостта на кожата. По своя характер тя е алтернатива на липосукцията, но при нея няма възстановителен период. Този апарат работи с медицински тестваната криолиполиза, при която с локално замразяване  мастните клетки се разпадат. Но само те и то без да се простудим.
 
Пълна информация може да намерите тук: http://bodyaesthetics.bg/velashape-iii/, или като ни потърсите на ул. Орехова гора № 2, до Южен парк.
 
Как да се мотивираме?
Когато не се чувстваме добре в кожата си, това личи най-вече в настроението ни. Истината е, че повечето хора не правят строга оценка на начина, по-който изглеждаме в момента. Правим го самите ние. И когато сме притеснени, това се отразява на излъчването и самочувствието ни. Така предизвикваме и негативна реакция в хората. Често това провокира още повече вредни навици в нас и така се получава затворен кръг.
 
Тук отново всичко започва от ума ни. Трябва да спрем да мислим какви НЕ ИСКАМЕ да бъдем и да започнем да мислим какви ИСКАМЕ да бъдем. Има голяма разлика в отношението към самия себе си между: "Не искам да бъда дебел" и "Искам да бъда здрав и в добра форма". Усещате я нали? И когато веднъж тръгнем в правилната посока, трябва да я следваме.
 
Мислихме си кое е най-хубавото чувство, с което да опишем най-добрата форма, в която може да бъдеш. Дали са всички комплименти, който получаваш от познати. Или оценката на огледалото сутрин. Радостта, с която отиваме да си купим нови дрехи и този път всичко ни "лепва". Или просто вече да не се задъхваш на два етажа стълби. Но може би най-хубавото чувство е това, което казаха Цвети и Елена от "Шоуто на блондинките” по радио Фреш в предаването си: Най-после да влезем в любимата си дреха.
 
Всички имаме поне една такава и отдавна ѝ се каним. Това усещане е прекрасно, нали! Но изисква много усилия и най-вече постоянство. Ние го изпитахме и искаме да го предложим и на вас.
 
Ние в Body Aesthetics вярваме че трябва да се борим с предизвикателствата на модерния свят с помощта на модерни технологии. Нищо не може да замести нашето постоянство и разумния начин на живот. Ако имаме нужда от летящ старт, можем да си помогнем с неинвазивни процедури. Но нека това не бъде оправдание да продължим с вредните навици, а стимул да променим начина си на живот към по-добро.
 
Слушайте ни в "Шоуто на блондинките" по Радио Fresh! и следващата сряда, 17 октомври, когато ще говорим за грижите за лицето.

Свързани новини

Tочното решение за проблеми с гърба

18.03.2024

Премиери от BMW и КТМ на Moto Expo 2024

16.03.2024

LecoVita МЕМЕНТО за памет и концентрация

11.03.2024

Здраве за цялото семейство

04.03.2024

Наближава Moto Expo 2024

09.02.2024


flash