Над 100 нови игри ще излязат за Xbox 360 до 2016 г.

Въпреки че навърши осем години и само след два месеца – през ноември 2013 г. – на пазара ще излезе нейният наследник Xbox ONE, настоящата конзола на Microsoft - Xbox 360 - ще остане "в играта" поне още три години, пише автора.ком.

Шефът на отдел маркетинг и развитие на Xbox към Microsoft, Юсуф Мехди, коментира бъдещето на Xbox 360 по време на конференцията Citi Global Technology, подчертавайки, че в края на жизнения си цикъл конзолата носи големи приходи на компанията и си струва в нея да бъде инвестирано още известно време.

Той твърди, че до 2016 г., когато възрастта й достигне респектиращите 11 години, за Xbox 360 ще бъдат издадени над 100 нови заглавия, а редица издатели, като Activision например, заявиха, че очакват предстоящите им рилийзи с версии и за двете генерации на Xbox и PlayStation да се продават по-добре сред потребителите на Xbox 360 и PS3.

Тази прогноза е меко казана логична – към момента в световен мащаб са пласирани близо 80 млн. бройки Xbox 360 и 75 млн. PS3. За сравнение, първата конзола от осмо поколение (от което са ONE и PS4) - Wii U - е изкупена в едва 4 млн. бройки в световен мащаб 10 месец след появата си на пазара.

Същевременно Microsoft възнамеряват да започнат да печелят от продажбите на Xbox ONE, чиято премиерна дата – 22 ноември 2013 - стана известна преди броени дни, още от момента на появата й на пазара.

В началото конзолата ще струва 500 EUR, което означава, че самото й купуване ще е достатъчно за избиване на производствените й разходи. Често производителите продават хардуерни продукти на загуба, особено в началото, които се компенсират от продажбите на софтуерно съдържание за тях.

"Съумявайки да намалим производствените разходи за ONE, какъвто е случаят с 360, ще имаме възможността да свалим цената на системата, така че да станем дори още по-конкурентни на пазара с продуктите, които предлагаме", допълва Юсуф Мехди.


Свързани новини



flash