Марсоходът заснел НЛО? (видео)

Едва приземил се преди две седмици на Марс, малкият "любопитко" на НАСА започна да изпраща странни снимки на обекти, които според някои може да са на НЛО, пише сайтът „Huffington post".

Снимки, минали няколко пъти през филтър, разкриват няколко неидентифицирани обекта, или по-скоро точици в небето. „След като видях видеото, ми стана ясно, че това са еднопикселови аномалии", каза видео анализаторът Марк Дантонио, който е изучавал много клипове, на които се предлага, че са заснети НЛО-та. Според специалиста това са мъртви пиксели и е съвсем нормално в такава атмосфера да излизат подобни изображения. Мистериите започнаха веднага щом Марсоходът "Кюриосити" кацна на Марс.

Кратко след приземяването в кратера „Гейл", "Кюриосити" изпрати снимка до Земята с изображението на нещо, което прилича на прах. 45 минути след това друго изображение от същата локация показва, че аномалията е изчезнала. Още една марсианска мистерия е заснета на друго видео, в което се вижда как бели обекти се движат по повърхността на Червената планета. На клипа се вижда как обектът първо се надига от хоризонта, последван от друг обект, движещ се отляво надясно леко над хоризонта.

Марсоходът все още дори не е изпратен за първи тест драйв по повърхността на планетата, а вече има достатъчно загадки и мистерии. Друга странност е панорамна снимка, изпратена до НАСА от "Кюриосити". Учен е забелязал странен обект в далечния хоризонт. От по-близък поглед се вижда кръгъл обект, който сякаш просто се е втренчил в марсохода.


Свързани новини

SpaceX излетя с туристи в Космоса

16.09.2021

Ирански астронавт до 2018

05.02.2013

Телефоните пречат на извънземните

04.02.2013

Предлагат вино и пури с лунен прах

16.01.2013

"Кюриосити" сондира Марс

16.01.2013


flash